Wilsrechten

Wel eens van wilsrechten gehoord? Wilsrechten kunnen worden uitgeoefend door de kinderen. Dit kan op het ment dat één ouder overlijdt en de andere ouder opnieuw gaat trouwen. Wilsrechten is iets dat gevoelig en complex ligt. Om die reden is het altijd verstandig om de rechtsbijstandverzekering in te schakelen. Dan krijg je precies die juridische ondersteuning die noodzakelijk is.

Een rechtsbijstandverzekering helpt je met problemen in de toekomst. Heb je nu een probleem? Vergelijk dan Rechtsbijstand on Demand.

Wilsrechten en de benadeling van kinderen bij een nalatenschap

Bij wilsrechten is het zo dat de kinderen door het hertrouwen van de overleden partner benadeeld kunnen raken. Stel dat moeder komt te overlijden en de vader trouwt later opnieuw. Volgens de wet zal de gehele nalatenschap dan overgaan op de stiefouder, in dit geval de stiefmoeder. In dat geval kan het voorkomen dat goederen van de al overleden moeder op die manier dus ook bij de stiefmoeder terecht komen en dus niet bij de kinderen.

Ouders houden vruchtgebruik over de goederen

Als we kijken naar wilsrechten, dan kunnen die uitgevoerd worden voordat de ouder gaat hertrouwen. Je kunt dit als kind doen door aan te geven en te eisen dat bepaalde goederen aan hen worden overgedragen. In bepaalde gevallen en als sprake is van wilsrechten, kan het zo zijn dat de ouders het vruchtgebruik over de goederen blijven houden, zolang de ouder in even is. Wilsrechten kunnen daarnaast ook na het hertrouwen en voor het overlijden van de ouder uitgeoefend worden door de kinderen.

Vermindert op het op te eisen geldbedrag

Het is bij wilsrechten wel zo dat de waarde van de goederen die aan de kinderen toekomen middels wilsrechten, uiteindelijk wel in mindering komen op het door de kinderen na het overlijden op te eisen geldbedrag. Bij onduidelijkheid over deze materie, is het altijd goed om meteen de rechtsbijstandverzekering in te schakelen. Dan weet je zeker dat je altijd precies die juridische ondersteuning krijgt die in dit geval noodzakelijk is.

Vergelijk hier de verzekeraars

Op deze website kun je alles lezen over de rechtsbijstandverzekering. Ook kun je hier de aanbieders van de verzekering hier prima en gemakkelijk met elkaar vergelijken. Doe je dat, dan neem je altijd precies de juiste beslissing en doe je zaken met de voor jou beste verzekeraar.

Wat is er aan de hand bij wilsrechten?

Wilsrechten kunnen worden uitgeoefend door kinderen op het moment dat een ouder overlijdt en de ander besluit opnieuw te gaan trouwen. Dit om zo te voorkomen dat bepaalde goederen in het bezit komen van de stiefouder. Vragen? Raadpleeg dan de rechtsbijstandverzekering.

Waarom neem je een rechtsbijstandverzekering?

Om zo zeker te zijn van de beste juridische ondersteuning, bijvoorbeeld in zaken die gaan om familierecht. Hetzelfde geldt echter voor zaken die betrekking hebben op wonen en werken.

Wat vind je op Rechtsbijstandverzekering.nl?

Je leest hier echt alles over de rechtsbijstandverzekering. Als je dat toch doet, kun je her ook meteen de verzekeraars met elkaar vergelijken. Op basis daarvan neem je altijd de voor jou beste beslissing.

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo