Verborgen gebreken huis

Mocht je jouw woning van de hand willen doen, dan ben je altijd verplicht de kopende partij informatie te geven over gebreken die bekend zijn aan de woning. Dit gaat in de meeste gevallen om gebreken die niet meteen duidelijk zichtbaar zijn. Heb je te maken met zogenaamde verborgen gebreken huis, dan kan dit voer zijn voor conflicten. Om die reden doe je er goed aan om in dat geval altijd meteen de rechtsbijstandverzekering in te schakelen.

Een rechtsbijstandverzekering helpt je met problemen in de toekomst. Heb je nu een probleem? Vergelijk dan Rechtsbijstand on Demand.

Lastige kwestie; verborgen gebreken huis

Mocht de koper nou niet goed ingelicht zijn, dan kan hij daar de verkopende partij op aanspreken. Mocht er zelfs sprake zijn van gebreken die niet hersteld kunnen worden, dan kan de koper eventueel een schadevergoeding claimen. Let wel; de verkoper kan alleen aansprakelijk gesteld worden als de koper aan de onderzoeksplicht voldaan heeft. De verkoper kan alleen aansprakelijk gehouden worden voor verborgen gebreken huis die niet gemeld zijn en die de kopende partij bij de koop ook niet goed op heeft kunnen merken.

Win inlichtingen in bij de rechtsbijstandverzekering

Ben jij de kopende partij, dan kun je altijd een bouwkundige keuring uit laten voeren. De resultaten van die keuring laat je vastleggen in een rapport. Is dat aan de orde, dan heb je altijd aan jouw onderzoeksplicht voldaan. Een kwestie rondom verborgen gebreken huis kan nog best wat voeten in aarde hebben. Alleen daarom al is het goed altijd inlichtingen in te winnen bij de specialist van de rechtsbijstandverzekering. Die kan je altijd verder op weg helpen en je eventueel bijstaan.

Vergelijk hier de verzekeraars die een rechtsbijstandverzekering aanbieden

Wil je graag meer weten over alles wat met de rechtsbijstandverzekering te maken heeft, dan doe je er goed aan de informatie her op de website te lezen. Dan weet je alles over deze verzekering. Voorts kun je meteen ook de aanbieders van rechtsbijstandverzekeringen hier goed met elkaar vergelijken.

Komen verborgen gebreken huis vaak voor?

Relatief vaak. Omdat dit toch best een lastige kwestie is, is het altijd verstandig om dan meteen informatie in te winnen bij de specialist van de rechtsbijstandverzekering.

Waarom neem je een rechtsbijstandverzekering?

Omdat je dan weet dat je altijd op juridische steun kunt rekenen. Dit bij verborgen gebreken dus, maar ook als je vragen of problemen hebt die uitmonden in een huurgeschil.

Waarom kijk je altijd eerst op Rechtsbijstandverzekering.nl?

Omdat je hier alles te weten kunt komen over de rechtsbijstandverzekering. Ook kun je meteen ook de verschillende verzekeraars goed en snel met elkaar vergelijken.

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo