Ouderschapsplan

In een ouderschapsplan worden afspraken ogenomen die betrekking hebben op de kinderen in het geval jij en jouw partner uit elkaar gaan. Deze afspraken kunnen betrekking hebben op bijvoorbeeld de omgang, de alimentatie en zaken die de school van de kinderen aangaat. Bepaalde onderdelen zijn verplicht om op te nemen in het ouderschapsplan. Welke dat zijn kan de specialist van de rechtsbijstandverzekering je precies vertellen, zoals hij of zij je bij alles wat met het familierecht te maken heeft kan ondersteunen.

Ouderschapsplan als beide ouders het gezag over de kinderen hebben

Een ouderschapsplan stel je op als je gaat scheiden en er sprake is van ouderlijk gezag bij beide ouders. Heeft slechts één van de ouders het gezag, dan is het opstellen van een ouderschapsplan niet noodzakelijk. Het is echter wel altijd verstandig om een dergelijk plan op te stellen. Je weet dan zeker dat alle afspraken goed op papier staan. Een specialist van de rechtsbijstandverzekering kan je helpen bij het opstellen van een ouderschapsplan.

Afspraken over de omgang en de alimentatie

In het ouderschapsplan wordt de situatie rondom de kinderen beschreven. Je spreekt een omgangsregeling af, maakt afspraken over de kinderalimentatie en hoe je omgaat met belangrijke zaken die spelen rondom de kinderen. Je maakt afspraken over school en geeft eveneens aan hoe de afspraken in het plan eventueel aangepast kunnen worden. Nadat jij het ouderschapsplan ondertekend hebt, is het geldig. Je hoeft het ouderschapsplan nergens in te leveren. Het is wel belangrijk een kopie van het plan te maken.

Lees hier alles over de rechtsbijstandverzekering en vergelijk de verzekeraars

Is er sprake van een huwelijk of van een geregistreerd partnerschap, dan kun je het ouderschapsplan met het echtscheidingsconvenant naar de rechtbank sturen. Daarbij heb je altijd de hulp nodig van jouw juridische adviseur van de rechtsbijstandverzekering. Op deze website kun je alles lezen over de rechtsbijstandverzekering. Je kunt dan meteen ook de aanbieders van deze verzekering goed en snel met elkaar vergelijken. Door dat te doen weet je zeker dat je altijd de juiste keuze voor een verzekeraar maakt.

Is een ouderschapsplan verplicht?

Nee, dat is het niet. Het is wel verstandig om een ouderschapsplan op te stellen als beide ouders het gezag hebben. De specialist van de rechtsbijstandverzekering helpt je in dit geval graag verder.

Waarom sluit je een rechtsbijstandverzekering af?

Omdat je dan verzekerd bent van altijd de beste juridische ondersteuning. Dut als je te maken hebt met zaken die het familierecht betreffen bijvoorbeeld.

Wat vind je hier op Rechtsbijstandverzekering.nl?

Je leest hier echt alles over deze verzekering. Ook kun je meteen de verzekeraars van een dergelijke verzekering goed met elkaar vergelijken. Zo maak je altijd de voor jou meest verstandige keuze.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo