Onterven

Het is niet altijd vanzelfsprekend dat er sprake is van een erfenis. Onterven komt in de dagelijkse praktijk nogal eens voor. Is er sprake van onterving, dan heeft de echtgenoot van de overledene recht om de woning te gebruiken en resteert voor de kinderen alleen de legitieme portie. Mocht je vragen hebben over onterving, dan kun je maar beter de specialist van de rechtsbijstandverzekering inschakelen.

Een rechtsbijstandverzekering helpt je met problemen in de toekomst. Heb je nu een probleem? Vergelijk dan Rechtsbijstand on Demand.

Je kunt besluiten de echtgenoot en de kinderen te onterven

Heb je een testament, dan kun je in dat testament je echtgenoot en de kinderen onterven. Voor de echtgenoot geldt echter dat as dit noodzakelijk is voor zijn of haar verzorging, er een recht op gebruik van de woning geldt en de inboedel. En dat gedurende tot een periode tot zes maanden na het overlijden. Wat betreft de erfenis bekleden de kinderen altijd een bijzondere positie. Ook al is er sprake van onterving, kinderen houden altijd het recht op de zogenaamde legitieme portie.

Kinderen blijven wel recht houden op de legitieme portie

De legitieme portie geeft alleen recht op een geldvordering en dus niet op de goederen. De legitieme portie is altijd de helft van het gewone erfdeel. Het berekenen van deze legitieme portie als sprake is van onterven is nog best complex. Zo wordt wel rekening gehouden met de waarde van de goederen. Ook worden de giften die de overledene voor zijn overlijden gedaan heeft mee gerekend. Het is dus niet zo dat de legitieme portie wordt berekend uit op de daadwerkelijke nalatenschap. Mocht je vragen hebben over onterven? Schakel dan gewoon meteen altijd de rechtsbijstandverzekering in. De specialist kan je er meteen alles over vertellen en je helpen.

Lees hier mee rover de rechtsbijstandverzekering

Mocht je meer willen weten over de rechtsbijstandverzekering, dan ben je hier op deze website meteen op de juiste plaats. Ook kun je hier op deze website meteen de verschillende aanbieders van de rechtsbijstandverzekering goed met elkaar vergelijken. Op basis van een dergelijk vergelijk maak je altijd de voor jou beste keuze.

Hoe en wie kun je onterven?

Je kunt in ene testament jouw echtgenoot of jouw kinderen onterven. Kinderen houden el altijd recht op hun legitieme portie overigens. Vragen? Schakel dan de rechtsbijstandverzekering in.

Is het verstandig een rechtsbijstandverzekering af te sluiten?

En of dat verstandig is! Je krijgt dan altijd de beste juridische ondersteuning als er sprake is van zaken die bijvoorbeeld betrekking hebben op het familierecht.

Wat heeft Rechtsbijstandverzekering.nl je te bieden?

Heel erg veel. Zo lees je hier alles over de rechtsbijstandverzekering. Ook kun je meteen de aanbieders van deze verzekering goed met elkaar vergelijken om zo altijd een verstandige keuze te maken.

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo