Gratis voorbeeldbrief verzoek om teruggave rijbewijs

Als je de verkeersregels overtreedt, dan bestaat de kans dat je rijbewijs ingevorderd wordt. Met de gratis voorbeeldbrief verzoek om teruggave rijbewijs kun je de Officier van Justitie verzoeken om teruggave van je rijbewijs tot aan de zittingsdatum. Je kunt dit vragen als je bijvoorbeeld over een auto moet beschikken om je werkzaamheden uit te kunnen voeren. Behalve de gratis voorbeeldbrief verzoek om teruggave rijbewijs, is het verstandig ook de contactpersoon van je rechtsbijstandverzekering in te lichten. Heb je geen rechtsbijstandverzekering, vergelijk de verschillende verzekeringen hier op dit platform en sluit vandaag nog een verzekering af.

Download  voorbeeldbrief verzoek om teruggave rijbewijs gratis

Heb je een conflict of een probleem en wil je daarover juridisch advies? Doe nu de gratis online check en kijk of je verder kan worden geholpen.

Stuur je brief aan de afdeling rijbewijsadministratie van het CVOM

Heeft de Officier van Justitie nog niet beslist of je tot aan de zitting je rijbewijs terug krijgt of niet maak dan gebruik van de gratis voorbeeldbrief verzoek om teruggave rijbewijs.  De brief stuur je aan de afdeling rijbewijsadministratie van het CVOM. Je maakt in de brief duidelijk waarom het zo belangrijk is dat je je rijbewijs terugkrijgt, bijvoorbeeld omdat je voor je werk moet rijden.

Kies dan voor ‘klaagschrift inhouding rijbewijs’

In het geval dat de Officier van Justitie besloten heeft dat jij je rijbewijs tot aan de zitting niet terugkrijgt, dan heeft het versturen van de brief geen zin en kun je beter kiezen voor een ‘klaagschrift inhouding rijbewijs’. Ook nu is het verstandig contact te leggen met de aanbieder van de rechtsbijstandverzekering. Juridisch advies kan bijzonder nuttig zijn in dergelijke zaken. Vaak mis je zelf de specifieke kennis, terwijl die wel echt noodzakelijk is.

Met een rechtsbijstandverzekering sta je sterker!

Besparen zonder genoegen te nemen met minder kwaliteit. Dat is wat je doet als je voor een rechtsbijstandverzekering kiest. Ga je naar de advocaat dan betaal je al snel honderden euro’s per uur. De verzekering kost je maandelijks maar een zeer gering bedrag. Door te kiezen voor een verzekering ben je verlost van stress en spanning, neutraliseer je het voordeel dat de tegenpartij dacht te hebben met het inhuren van een specialist én houd je geld over. Sluit dus vandaag nog een verzekering af.

4.8/5 - (35 stemmen)
Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo