Gratis voorbeeldbrief rekening vergeten incassobureau

Dan ligt er plots een rekening op de mat van een incassobureau. Je bent vergeten een rekening tijdig te betalen en nu probeert het incassobureau het geld bij je te innen. Wat je moet doen? De rekening zo snel mogelijk voldoen en vervolgens de gratis voorbeeldbrief rekening vergeten incassobureau gebruiken. In deze brief geef je aan de rekening betaald te hebben. Check ook altijd even bij je rechtsbijstandverzekering of je de juiste wegen bewandeld. Met een rechtsbijstandverzekering krijg je steeds de beste juridische ondersteuning. Heb je deze verzekering nog niet? Vergelijk de verzekeringen dan hier op dit platform en sluit er vandaan nog een af. Dit doe je rechtstreeks bij de verzekeraar.

Download voorbeeldbrief rekening vergeten incassobureau gratis

Heb je een conflict of een probleem en wil je daarover juridisch advies? Doe nu de gratis online check en kijk of je verder kan worden geholpen.

Betaal in elk geval de rekening zo spoedig mogelijk

Je betaalt in elk geval de rekening zo spoedig mogelijk, om zo te voorkomen dat eventuele incassokosten oplopen. Uiteraard stuur je de gratis voorbeeldbrief rekening vergeten incassobureau per aangetekende brief zodat je zeker weet dat de brief bezorgd en aangenomen wordt. Behalve de gratis voorbeeldbrief rekening vergeten incassobureau, stuur je uiteraard ook het betaalbewijs mee.

Verzoek om sluiting van het dossier

In de brief verzoek je het incassobureau om het dossier te sluiten. Van die sluiting wil je – zo laat je in de brief weten- graag een schriftelijke bevestiging. Blijft er daarna gedoe over de rekening? Overleg dan met de contactpersoon van je rechtsbijstandverzekering wat de volgende stappen zijn om dit dossier voorgoed te sluiten.

Met een rechtsbijstandverzekering kan je terecht voor advies bij problemen met betalingen

gratis voorbeeldbrief rekening vergeten incassobureau

Het is heel verstandig om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten, zeker ook voor je portemonnee. Een verzekering sluit je al af voor een paar euro per maand, ga je naar de advocaat dan betaal je zomaar 150 euro voor een uurtje advies. Met het inroepen van de hulp van een expert van de verzekering, zul je merken dat de stress en spanning bij jezelf afneemt. Bovendien heeft de expert wel de expertise die je zelf vaak mist. Psychologisch is het bovendien ook belangrijk ten opzichte van de tegenpartij, zeker als die ook juridische bijstand heeft ingeschakeld.

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo