Gratis voorbeeldbrief ontbinden overeenkomst bij onjuiste informatie bedenktijd

Koop je iets online, op straat, telefonisch of aan de deur, dan dien je door de verkoper verplicht ingelicht te worden dat je een bedenktijd hebt van twee weken. Doet de verkoper dat niet dan geeft hij je ongewild meer tijd om je aankoop ongedaan te maken. Het contract te ontbinden dus. Bedenk eerst goed of je bent gewezen op de veertien dagen bedenktijd. Is dat niet gebeurd, stuur dan de gratis voorbeeldbrief ontbinden overeenkomst bij onjuiste informatie bedenktijd. In het schrijven wijs je de verkoper op het feit dat je gebruik maakt van de langere bedenktijd én dat je wilt ontbinden.

Download voorbeeldbrief ontbinden overeenkomst bij onjuiste informatie bedenktijd

Heb je een conflict of een probleem en wil je daarover juridisch advies? Doe nu de gratis online check en kijk of je verder kan worden geholpen.

Verstuur de brief en bel met de rechtsbijstandverzekering

Het is bovendien verstandig om behalve de gratis voorbeeldbrief ontbinden overeenkomst bij onjuiste informatie bedenktijd te bellen met je rechtsbijstandverzekering. Deze verzekering is toch al bijzonder handig en bied je steeds professioneel juridische ondersteuning bij tal van verschillende onderwerpen. De gratis voorbeeldbrief ingebrekestelling ondeugdelijk product  stuur je uiteraard per aangetekende post.

Sluit vandaag nog een verzekering af

Mocht de verkoper de boodschap in de gratis voorbeeldbrief ingebrekestelling ondeugdelijk product niet accepteren, doe dan een beroep op je rechtsbijstandverzekering. Heb je die niet? Vergelijk de verschillende verzekeringen elders op dit platform en sluit vervolgens de verzekering af die aansluit bij jouw specifieke wensen en eisen.

Slim om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten

gratis voorbeeldbrief ontbinden overeenkomst bij onjuiste informatie bedenktijd

Door voor een rechtsbijstandverzekering te kiezen voorkom je torenhoge rekeningen zoals die bij een advocaat wel aan de orde zijn. Want een advocaat vraagt zomaar 150 euro per uur, terwijl de verzekering je een paar euro per maand kost. De juridische ondersteuning is uitstekend, en neemt bovendien dat erg nare gevel van stress en spanning bij jezelf weg. De tegenpartij met specialistische hulp? Die bied je met het afsluiten van een verzekering dus ook prima tegenstand. Met een rechtsbijstandverzekering krijg je meer vertrouwen in een goede afloop. Snel afsluiten dus!


Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo