Gratis voorbeeldbrief loondoorbetaling bij ziekte

Stel je bent ziek en je voelt je allesbehalve lekker. Dan zul jij je beslist niet beter gaan voelen als blijkt dat je werkgever je salaris niet doorbetaalt als je ziek bent. Terwijl jij daar wel recht op hebt. Biedt een gesprek met je werkgever over deze kwestie geen oplossing? Download dan de gratis voorbeeldbrief loondoorbetaling bij ziekte. Bovendien is het verstandig om alvast je rechtsbijstandverzekering in te lichten, want dergelijke kwesties willen nog wel eens een langdurige aangelegenheid worden. In de gratis voorbeeldbrief loondoorbetaling bij ziekte eis je uiteraard alsnog je loon op.

Download voorbeeldbrief loondoorbetaling bij ziekte gratis

Heb je een conflict of een probleem en wil je daarover juridisch advies? Doe nu de gratis online check en kijk of je verder kan worden geholpen.

Check je arbeidscontract of je CAO

Je checkt en dubbel checkt nog eens je contract en je CAO of je recht hebt op doorbetaling bij ziekte. Is dat het geval dan ga je in gesprek met je werkgever en vraag je waarom er niet is doorbetaald gedurende je ziekte. Het mooiste is uiteraard als je er vervolgens samen uit komt. In dat geval kan de brief door de papierversnipperaar. Komt er echter geen duidelijk antwoord, maak dan gebruik van de gratis voorbeeldbrief loondoorbetaling bij ziekte. Je vraag in de brief om het achterstallige salaris.

Breng je verzekeraar alvast op de hoogte

Ondertussen stel je alvast je contactpersoon van je rechtsbijstandverzekering in kennis van de kwestie. Je wacht even af of er reactie komt op de per aangetekende post verstuurde brief. Blijft een reactie uit? Bel dan opnieuw met je verzekering. Als je geen verzekering hebt, check dan de verschillende verzekeringen op dit platform. Vergelijk ze en sluit die verzekering af die bij jou past.

Problemen met je werk? Ook dan is een rechtsbijstandverzekering handig

gratis voorbeeldbrief loondoorbetaling bij ziekte

Waarom je een rechtsbijstandverzekering af zou moeten sluiten? Kijk alleen maar naar de kosten. Ga je naar een advocaat, dan betaal je per uur zomaar 150 euro. Bij een verzekering betaal je slechts een gering bedrag per maand. Dacht de tegenpartij een voorsprong te nemen met het inschakelen van een expert, met de verzekering doe je die voorsprong teniet. Ook dat vervelende gevoel van spanning en stress zal afnemen als je besluit de verzekering in te schakelen, zoals het vertrouwen in de goede afloop juist toe zal nemen.

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo