Gratis voorbeeldbrief betalingsregeling

Stel je hebt een schuld of meerdere schulden en kunt die niet ineens aflossen. Door gebruik te maken van de gratis voorbeeldbrief betaalregeling kun je een betaalregeling voorstellen om de schuld(en) in termijnen te voldoen. Stuur de gratis voorbeeldbrief betaalregeling altijd per aangetekende post. Vraag je contactpersoon van je rechtsbijstandverzekering ook wat je kunt doen om een betaalregeling af te dwingen als je niet in staat bent het bedrag ineens te voldoen. Nog geen rechtsbijstandverzekering? Overweeg dan serieus een dergelijke verzekering af te sluiten. Dan namelijk weet jij je verzekerd van specialistische juridische ondersteuning.

Download voorbeeldbrief betalingsregeling gratis

Heb je een conflict of een probleem en wil je daarover juridisch advies? Doe nu de gratis online check en kijk of je verder kan worden geholpen.

Maak een overzicht van je inkomsten en uitgaven

Behalve de gratis voorbeeldbrief betalingsregeling maak je een overzicht van je inkomsten en je uitgaven. Die voeg je bij de brief. Vervolgens stel je in de brief de vraag of jij de schuld of de schulden in termijnen mag voldoen. In de brief doe je een voorstel van wat jij per maand af wilt en ook af kunt lossen.

Vraag om een schriftelijke bevestiging

Is de schuldeiser akkoord met je voorstel? Zorg dan dat je altijd een bevestiging van de afspraak krijgt. Vraag ook om een schriftelijke bevestiging als de schuldeiser niet akkoord gaat met de door jou voorgestelde regeling. Bij geen akkoord wordt de spoeling wat betreft oplossingen overigens wel dun. Bespreek de zaak met de contactpersoon van je rechtsbijstandverzekering. Heb je die niet, sluit die dan echt zo snel mogelijk af. Elders op dit platform worden de verzekeringen met elkaar vergeleken. Vervolgens kun je meteen een verzekering afsluiten bij die verzekeraar die het best aansluit bij jouw situatie.

Een rechtsbijstandverzekering helpt bij problemen

gratis voorbeeldbrief betalingsregeling

Het voordeel van een rechtsbijstandverzekering is dat je voor slechts een gering bedrag per maand de beste juridische ondersteuning krijgt. Dat is iets heel anders dan de 150 euro die een advocaat voor een uurtje praten vraagt. Dor een expert in te schakelen zul je ervaren dat ook de stress en spanning uit je lichaam verdwijnt. Met een rechtsbijstandverzekering doe je de voorsprong die de tegenpartij eventueel dacht te hebben door het inschakelen van een specialist bovendien teniet.

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo