Gratis voorbeeldbrief aanzegvergoeding

Stel je werkgever stelt je niet tijdig in kennis of je contract al dan niet verlengd wordt, dan kun je eventueel aanspraak maken op een aanzegvergoeding. Je kunt schriftelijk aanspraak maken op de aanzegvergoeding door gebruik te maken van de gratis voorbeeldbrief aanzegvergoeding. Voorwaarde is wel dat je tenminste zes maanden of langer hebt moeten werken. Met de gratis voorbeeldbrief aanzegvergoeding doe je alsnog een beroep op die vergoeding. Heb je een rechtsbijstandverzekering, informeer bij je contactpersoon ook even over de mogelijkheden. Heb je niet zo’n verzekering? Vergelijk het aanbod hier en sluit er meteen een af. Het komt je vroeg of laat hoe dan ook goed van pas.

Download gratis voorbeeldbrief aanzegvergoeding

Heb je een conflict of een probleem en wil je daarover juridisch advies? Doe nu de gratis online check en kijk of je verder kan worden geholpen.

Binnen een termijn van drie weken

Check of je recht hebt op de aanzegvergoeding en onderneem snel actie, want je moet echt binnen drie weken nadat je contract is afgelopen een brief aan je werkgever gestuurd hebben, wil je althans aanspraak maken op de vergoeding. In de gratis voorbeeldbrief aanzegvergoeding eis jij de vergoeding alsnog op. Na die periode kun je slechts via de rechtsbijstandverzekering of via andere juridische wegen eventueel nog aanspraak maken op de aanzegvergoeding.

Binnen twee maanden aan de rechter vragen

Ook als de reactie lang op zich laat wachten is het zaak vinger aan de pols te houden. Wil je namelijk via de rechtbank aanspraak maken op de aanzegvergoeding, dan moet je dit wel binnen twee maanden na afloop van je contract bij de rechter eisen. Ook hier weet je contactpersoon van de rechtsbijstandverzekering meer van.

Met een rechtsbijstandverzekering krijg je goedkoop juridische hulp

gratis voorbeeldbrief aanzegvergoeding

Sluit je een rechtsbijstandverzekering af, dan kost je dat slechts een paar euro per maand. Ga je een uur naar de advocaat, dan kost je dit al heel snel rond de 150 euro. De expert van de rechtsbijstandverzekering neemt niet alleen jouw zaak over, hij neemt ook een groot deel van de spanning en stress weg. Ook de tegenpartij zal ongetwijfeld juridische ondersteuning inschakelen. Omdat jij een rechtsbijstandverzekering hebt, poets je ook dat voordeel meteen weg. Voldoende redenen dus om snel een verzekering af te sluiten.

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo