Gratis voorbeeldbrief aansprakelijk stellen wegbeheerder

Je kunt in een situatie belanden  dat normaal gebruik van de openbare weg simpelweg niet mogelijk is. Om die reden kan er voor jou schade ontstaan. Gebruik dan de gratis voorbeeldbrief aansprakelijk stellen wegbeheerder en stel de wegbeheerder aansprakelijk voor de door jou geleden schade. Bovendien vraag je in de gratis voorbeeldbrief aansprakelijk stellen wegbeheerder om een vergoeding van die schade. Pleeg ook overleg met de agent van je rechtsbijstandverzekering, een verzekering die je bijna altijd verder kan helpen. Nog geen rechtsbijstandverzekering? Op dit platform worden de verzekeringen met elkaar vergeleken. Sluit vervolgens de voor jou perfecte verzekering af.

Download voorbeeldbrief aansprakelijk stellen wegbeheerder gratis

Heb je een conflict of een probleem en wil je daarover juridisch advies? Doe nu de gratis online check en kijk of je verder kan worden geholpen.

Brief naar het Rijk, provincie, gemeente of het waterschap

Maak je gebruik van de gratis voorbeeldbrief aansprakelijk stellen wegbeheerder dan maak je in de eerste plaats helder waarom jij de wegbeheerder aansprakelijk houdt voor de schade die je geleden hebt. Voor de goede orde, wegbeheerders zijn vaak of het Rijk, de provincie, gemeente of het waterschap. Mocht je zelfs letselschade opgelopen hebben, schakel dan meteen je rechtsbijstandverzekering in.

Maak duidelijk wat de schade is en de kosten die je hebt gemaakt

Behalve de verhelderende brief, maak je een lijst met de schade die jij geleden hebt en de kosten die je tot dat moment voor de kiezen gekregen hebt. Maak daarnaast ook een lijst van schade en kosten die je nog verwacht en voeg ook die toe. Reageert de ontvanger niet op de met aangetekende post verstuurde brief? Zoek dan contact met je rechtsbijstandverzekering en stippel een vervolgtraject uit om alsnog de schade vergoed te krijgen.

Een rechtsbijstandverzekering geeft jou steun

gratis voorbeeldbrief aansprakelijk stellen wegbeheerder

Met het inschakelen van je rechtsbijstandverzekering verdwijnt vaak ook een groot deel van de stress en spanning die je ervaart. Je hebt bovendien geen stress over de kosten; want die liggen voor het afsluiten van een verzekering op een bescheiden niveau: een paar euro per maand.. Ga je een uurtje naar de advocaat, dan dien je al snel 150 euro af te tikken. Met de rechtsbijstandverzekering voorkom je bovendien dat de tegenpartij een voorsprong heeft als jij geen en zij wel een juridisch expert ingeschakeld hebben.

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo