Gratis voorbeeldbrief aansprakelijk stellen schade door dier

Nee, een hond bijt nooit. Tot jij hem aait en hij toch blijkt te happen. Dat kan een pijnlijke kwestie zijn. Door gebruik te maken van de gratis voorbeeldbrief aansprakelijk stellen schade door dier kun jij de eigenaar van het dier aansprakelijk stellen en kun je om een schadevergoeding vragen. Raadpleeg ook je rechtsbijstandverzekering om te checken wat je kunt doen als er schade is ontstaan door toedoen van een dier. Heb je geen rechtsbijstandverzekering? Op dit platform worden de verschillende verzekeringen met elkaar vergeleken. Bovendien kun je rechtstreeks bij de verzekeraar een verzekering afsluiten.

Download voorbeeldbrief aansprakelijk stellen schade door dier gratis

Heb je een conflict of een probleem en wil je daarover juridisch advies? Doe nu de gratis online check en kijk of je verder kan worden geholpen.

Schakel bij letselschade meteen je verzekering in

Mocht je letselschade oplopen na een akkefietje met een dier, dan schakel je direct je rechtsbijstandverzekering in en bespreek je wat je moet doen. Onderwerp van de gratis voorbeeldbrief aansprakelijk stellen schade door dier is dat jij uitlegt waarom jij vindt dat de andere partij aansprakelijk is voor de schade die jij geleden hebt.

Geen reactie? Schakel dan je rechtsbijstandverzekering in

Behalve het aansprakelijk stellen voor de al geleden schade, geef je in de gratis voorbeeldbrief aansprakelijk stellen schade door dier ook aan welke schade en welke kosten jij nog verwacht.  Mocht er geen reactie komen op je brief, doe dan een beroep op je rechtsbijstandverzekering en overleg welke vervolgstappen je kunt maken.  Zo zie je maar weer; met een rechtsbijstandverzekering ben je altijd verzekerd van juridische ondersteuning en die kun je ook in dit soort situaties prima gebruiken.

Een rechtsbijstandverzekering is ideaal als je steun nodig hebt

gratis voorbeeldbrief aansprakelijk stellen schade door dier

In tegenstelling tot een bezoek aan een advocaat is een rechtsbijstandverzekering prima te betalen. De advocaat kost je zomaar 150 euro per uur, de verzekering kost je maandelijks niet meer dan een paar euro. Met het uit handen geven van jouw zaak aan de specialist van de rechtsbijstandverzekering verdwijnt ook de stress en de spanning. Bovendien ben je nu bewapend tegen het feit dat de tegenpartij ook juridische hulp heeft ingeroepen.

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo