Gratis voorbeeldbrief aansprakelijk stellen onrechtmatige daad

Dat is stevig balen. Zonder jouw schuld is schade ontstaan en dat door een onrechtmatige daad van iemand anders. En dus wil je verhaal halen bij de dader en de schade vergoed zien. Met de voorbeeldbrief aansprakelijk stellen onrechtmatige daad stel je de dader aansprakelijk en vraag je om een schadevergoeding. Behalve gebruik maken van de gratis voorbeeldbrief aansprakelijk stellen onrechtmatige daad neem je ook contact op met je rechtsbijstandverzekering. Met je contactpersoon spreek je de te nemen stappen door. Voor de mensen die geen rechtsbijstandverzekering hebben; elders op dit platform kun je de verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken en sluit je bovendien meteen een verzekering af.

Download voorbeeldbrief aansprakelijk stellen onrechtmatige daad gratis

Heb je een conflict of een probleem en wil je daarover juridisch advies? Doe nu de gratis online check en kijk of je verder kan worden geholpen.

In de brief eis je schadevergoeding

Is er sprake van letselschade, dan is het verstandig om meteen een beroep te doen op je rechtsbijstandverzekering. Gebruik je eerst de gratis voorbeeldbrief aansprakelijk stellen onrechtmatige daad dan stel jij de ontvanger aansprakelijk en eis je schadevergoeding. Bij de brief voeg je een lijst met de al geleden schade toe en een lijst met nog te verwachten schade.

Leg uit waarom de tegenpartij aansprakelijk is oor de schade

In de brief leg je bovendien uit waarom jij van mening bent dat de andere partij schuldig en aansprakelijk is voor de geleden schade. Komt er geen reactie op je brief? Of wuift de tegenpartij je eisen van tafel? Neem dan met behulp van je contactpersoon van de rechtsbijstandverzekering vervolgstappen om de geleden schade alsnog vergoed te krijgen. Zo zie je maar weer dat de rechtsbijstandverzekering je vroeg of laat altijd van pas komt.

Een rechtsbijstandverzekering scheelt je stress en geld

gratis voorbeeldbrief aansprakelijk stellen onrechtmatige daad

Ga je naar een advocaat, dan kost je dat heel veel geld in de wetenschap dat de uurtarieven ver boven de honderd euro liggen. Kies je voor de rechtsbijstandverzekering, dan ben je maar een heel klein bedrag per maand kwijt. Je geniet ook dan de best denkbare juridische ondersteuning. Bovendien ervaar je dat het uit handen geven van de zaak aan de expert van de verzekering je ontzorgt en verlost van stress en spanning. De keuze is dus niet heel moeilijk. Sluit vandaag nog een rechtsbijstandverzekering af. Het scheelt je aanzienlijk in je portemonnee.

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo