Gratis voorbeeldbrief aan tegenpartij over aansprakelijkheid autoschade

Heb je schade aan je auto opgelopen en is dit niet jouw eigen schuld? Met behulp van een gratis voorbeeldbrief aan tegenpartij over aansprakelijkheid autoschade kun je de tegenpartij aansprakelijk stellen voor de geleden schade. In de gratis voorbeeldbrief aan tegenpartij over aansprakelijkheid autoschade leg je precies uit waarom jij van mening bent dat de tegenpartij aansprakelijk is voor de al geleden schade én de schade die nog geleden zal worden. Bovendien neem je contact op met je rechtsbijstandverzekering om de eventuele vervolgstappen door te spreken. Heb je geen rechtsbijstandverzekering? Sluit die dan op dit platform af, nadat je de beschikbare verzekeringen eerst met elkaar vergeleken hebt.

Download voorbeeldbrief aan verzekeraar over aansprakelijkheid autoschade gratis

Heb je een conflict of een probleem en wil je daarover juridisch advies? Doe nu de gratis online check en kijk of je verder kan worden geholpen.

Wellicht neemt jouw verzekeraar al contact met tegenpartij op

Na een ongeluk met de auto vul je altijd eerst het Europees schadeformulier in. Die stuur je naar je eigen verzekering. Afhankelijk van het soort verzekering die je hebt, kan het zijn dat jouw verzekeraar contact met de tegenpartij zoekt. In dat geval is zelf een brief sturen dus overbodig. Heb je zelf letsel opgelopen, neem dan ook meteen contact op met je rechtsbijstandverzekering.

Wat is de schade en wat komt er nog?

Behalve dat je in de gratis voorbeeldbrief aan verzekeraar over aansprakelijkheid autoschade uitlegt waarom jij de tegenpartij aansprakelijk acht, voeg je ook een lijst bij met de al geleden schade en gemaakte kosten en de nog te verwachten schade en kosten. Komt er geen reactie? Ga dan met je contactpersoon bij je rechtsbijstandverzekering in overleg over de vervolgstappen. Heb je nog geen verzekering? Sluit die dan elders op dit platform- rechtstreeks bij de verzekeraar- af.

Een rechtsbijstandverzekering is aan te raden bij problemen met het verkeer zoals een ongeluk

gratis voorbeeldbrief aan tegenpartij over aansprakelijkheid autoschade

Er zijn redenen genoeg waarom je zou kiezen voor het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering voor verkeer, neem alleen al het kostenplaatje. Als je een advocaat bezoekt, ben je per uur zomaar 150 euro kwijt, sluit je een verzekering, dan zijn de kosten vaak niet meer dan een paar euro per maand. Bovendien geef je niet alleen jouw zaak uit handen, maar daarmee ook een groot deel van de stress en spanning. Je weet je met de rechtsbijstandverzekering bovendien bewapend tegen de juridische ondersteuning die de tegenpartij eventueel ingeschakeld heeft.

4.7/5 - (12 stemmen)

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo