Erfenis aanvaarden

Wist je dat erfenis aanvaarden op twee verschillende manieren mogelijk is? Dit kan namelijk middels een zuivere aanvaarding en via een beneficiaire aanvaarding. Heb je problemen met de aanvaarding van de erfenis? Schakel dan altijd meteen de specialist van de rechtsbijstandverzekering in.

Een rechtsbijstandverzekering helpt je met problemen in de toekomst. Heb je nu een probleem? Vergelijk dan Rechtsbijstand on Demand.

Erfenis aanvaarden kan op twee verschillende manieren

Het aanvaarden van de erfenis kan middels zuivere aanvaarding. Je verplaatst je dan als het ware in de persoon van de overledene. Je wordt dus eigenaar van alle bezittingen en schulden van degene die overleden is. Dut geldt dus ook als dit ten koste gaat van het eigen vermogen. Voor de zuivere aanvaarding van de erfenis is op zich geen enkele handeling noodzakelijk. In de praktijk echter, vind ook deze manier van erfenis aanvaarden dikwijls plaats door middel van een door een notaris opgestelde verklaring.

Zuivere aanvaarding of beneficiaire aanvaarding

Het aanvaarden van de erfenis kan ook op beneficiaire wijze. Je aanvaardt dan alleen de erfenis als er sprake is van een positief saldo. Als er geen schulden zijn of als de schulden kunnen worden voldaan uit de bezittingen en er dan dus nog een positief saldo over is. Kies je voor deze manier van erfenis aanvaarden, dan kunnen schuldeisers jou dus nooit aanspreken op eventueel openstaande vorderingen. Kies je voor deze manier van erfenis aanvaarden, dan dien je daar wel een verklaring voor af te keggen bij de rechtbank. In dat geval kan de specialist van de rechtsbijstandverzekering je meer dan uitstekend helpen.

Vergelijk hier de aanbieders van de rechtsbijstandverzekering

Wil je nou meer weten over de rechtsbijstandverzekering? Dan kun je prima de informatie hier op deze website lezen. En als je dat toch doet, dan kun je ook meteen de verschillende aanbieders van de rechtsbijstandverzekering prima, snel en gemakkelijk met elkaar vergelijken. Dan weet je zeker dat je altijd de voor jouw specifieke situatie beste verzekeraar kiest.

De erfenis aanvaarden, hoe doe je dit?

Je kunt de erfenis op twee manieren aanvaarden Je kunt dit doen in de vorm van een zuivere aanvaarding of middels een beneficiaire aanvaarding. Problemen? Schakel dan de rechtsbijstandverzekering in.

Waarom sluit je een rechtsbijstandverzekering in?

Omdat je dan bij bijvoorbeeld familierecht altijd de beste juridische ondersteuning krijgt de noodzakelijk is. Dat geldt overigens voor zaken die betrekking hebben op wonen en werken bijvoorbeeld.

Wat vind je op Rechtbijstandverzekering.nl?

Je leest hier alles over deze verzekering. Ook kun je meteen de verzekeraars snel en gemakkelijk met elkaar vergelijken. Zo weet je zeker dat je altijd de juiste keuze maakt.

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo