advocaten verzekeraars mogen niet-verzekerden bijstaan

Advocaten verzekeraars mogen nu ook niet-verzekerden bijstaan

advocaten verzekeraars mogen niet-verzekerden bijstaan

Vanaf de eerste dag van 2021 mogen advocaten van rechtsbijstandsverzekeraars ook mensen die niet verzekerd zijn juridisch bijstaan. Dit was aanvankelijk niet mogelijk vanwege de regels van de Nederlandse Orde van Advocaten.

Klacht van hulpverlener SRK, advocaten mogen niet-verzekerden officieel bijstaan

Het ACM stelde als toezichthouder vragen over de regels nadat er een klacht was gekomen van hulpverlener SRK. SRK lanceerde een jaar geleden de juridische dienst ‘BrandMr’. Die dienst hield in dat advocaten tegen vaste tarieven niet-verzekerden juridisch bijstaan. Vanwege de vragen die gesteld werden door de toezichthouder werden nu alleen nog juristen ingezet voor niet-verzekerden.

Inclusief griffiekosten en expertisekosten

De dienst die BrandMr heet kost de niet-verzekerde 139 euro als sprake is van advies tot procederen voor een bedrag tussen de 2400 en 5200 euro. Daardoor ligt de prijs hoger dan de zogenaamde prepaid rechtshulpdiensten. De prijs is overigens wel inclusief bijkomende externe kosten als die voor de griffie en expertisekosten. Ook een eventueel hoger beroep is bij de prijs inbegrepen.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen=tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo