Gratis voorbeeldbrief aankoop bij failliet bedrijf

Heb je zaken gedaan met een bedrijf dat failliet is gegaan? In de gratis voorbeeldbrief aankoop bij failliet bedrijf kun je vragen om nakoming van de overeenkomst. Soms sorteert de gratis voorbeeldbrief aankoop bij failliet bedrijf effect, soms lukt het om je geld terug te krijgen. Dit verzoek doe je dan bij de curator. Het is in alle gevallen verstandig om contact te leggen met je rechtsbijstandverzekering of een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. In dat geval ben je namelijk steeds verzekerd van het beste juridische advies. Op deze website kun je de verzekeringen vergelijken en kun je – rechtstreeks bij de verzekeraar- een verzekering afsluiten.

Download voorbeeldbrief aankoop bij failliet bedrijf gratis

Heb je een conflict of een probleem en wil je daarover juridisch advies? Doe nu de gratis online check en kijk of je verder kan worden geholpen.

Word je contract gerespecteerd of krijg jij je geld terug?

Met de gratis voorbeeldbrief aankoop bij failliet bedrijf vraag je de curator of de overeenkomst gerespecteerd wordt of dat jij je geld terug kunt krijgen. Controleer of het bedrijf is aangesloten bij een garantiefonds. In dat geval meld jij je eerst bij dit fonds. Is dat fonds er niet, zoek dan via het insolventieregister van de rechtbank wie de curator is. Vervolgens stuur je de brief per aangetekende post naar de curator.

Langdurig proces

Je vraagt in de brief om of het product te leveren of om teruggave van je geld. Reageert de curator niet op je brief, wacht dan gewoon af of het bedrijf genoeg geld en spullen heeft om het contract met jou na te komen. Dit blijkt dus pas bij de afwikkeling van het faillissement. Dit kan overigens wel even duren. Ondertussen zoek je contact met je rechtsbijstandverzekering en wacht je de afwikkeling van het faillissement af.

Een rechtsbijstandverzekering helpt je bij faillisementen

gratis voorbeeldbrief aankoop bij failliet bedrijf

Het is vanuit het oogpunt van kosten alleen al de moeite waard om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Een verzekering kost je maar een paar euro in de maand, een bezoek aan een advocaat loopt snel in de papieren met uurtarieven van gemiddeld 150 euro. Je voorkomt een achterstand als jij geen en de tegenpartij wel juridische hulp heeft ingeschakeld. Door het uit handen geven van jouw zaak aan de expert, verdwijnt ook voor een groot deel jouw stress en spanning.

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo