Wanneer je een leaseauto hebt van de zaak, dan kan het natuurlijk zijn dat je verzeild raakt in een ongeluk. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje en het kan zo gebeuren dat er iets met de auto gebeurt. Gelukkig zijn er diverse stappen die je kunt volgen als je in een auto-ongeluk terechtkomt. Hieronder lees je precies wat je allemaal kunt doen als je betrokken raakt met je leaseauto in een auto-ongeluk.
Een leaseauto nemen
Om te beginnen is het natuurlijk eerst goed om te weten hoe je een leaseauto kunt krijgen via de zaak. Er zijn namelijk diverse voordelen om een leaseauto aan te schaffen, zeker als je zelfstandig ondernemer bent. Je kunt zo gebruikmaken van financial lease bij 123Lease. Met het leasen van een auto ben je niet in één klap al je geld kwijt aan een auto, maar betaal je maandelijks een vast bedrag. Met financial lease zorg je ervoor dat je zelf economisch over de auto beschikt. Onderhoudskosten, verzekering en wegenbelasting betaal je zelf. Toch zitten hier veel fiscale voordelen aan verbonden. Zo kun je gebruikmaken van de renteaftrek en heb je het recht om de btw terug te vragen. Mocht je dus een auto via de zaak willen leasen, dan is het prettig om hiervan gebruik te maken.
Verzekering voor je auto
Er zijn natuurlijk verschillende leasevormen waar je gebruik van kunt maken als je een leaseauto wilt hebben. Mocht je gaan voor financial lease, dan is het van belang dat je een eigen verzekering regelt voor je leasewagen. Zo heb je de keuze om hem all-in te verzekeren. Alles wat er dan met je auto gebeurt valt onder de verzekering. Daarnaast kun je ook ervoor kiezen om alleen een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Hiervoor ben je verantwoordelijk. Mocht je kiezen voor een operational lease, dan is de leasemaatschappij verantwoordelijk voor je verzekering. Het is dan ook verstandig om een ongeval met hen te bespreken.
Een ongeluk: wat nu?
Mocht het nou toch gebeuren dat je in een ongeluk belandt met je leasewagen, dan is het natuurlijk van belang dat je goed bent voorbereid. Zo is het altijd verstandig om na het ongeval foto’s te maken van de eventuele schade, de locatie en hoe de auto’s stonden. Verder moet je ook altijd een schadeformulier in de auto hebben liggen. Op die manier kun je die invullen met beide partijen. Zo is al het papierwerk in ieder geval in orde. Mocht iemand anders een ongeluk veroorzaken, dan ben je hoe dan ook vergoed. Het heeft dan gelukkig ook geen invloed op je schadevrije jaren. Mocht het gebeuren dat jij de oorzaak bent, dan ligt het eraan hoe je verzekerd bent en hoe je dat hebt overlegd bij de leasemaatschappij. Het is verstandig om hierover goede afspraken te maken, zodat je zonder problemen de weg op kunt. Ook kan je een rechtsbijstandverzekering met de module verkeer overwegen.
Laten repareren
Als laatste is het natuurlijk van belang dat je de leasewagen laat repareren mocht je een ongeluk hebben gehad. Het is erg belangrijk dat je naar een bedrijf gaat dat daarin gespecialiseerd is. Zo kun je bijvoorbeeld op zoek gaan naar een schadeherstelbedrijf. Dit bedrijf is goed in het maken van diverse auto’s als gevolg van een ongeluk. Toch is het wel verstandig om dit altijd te overleggen met je leasemaatschappij. Het kan zijn dat zij al zijn aangesloten bij een schadeherstelbedrijf, waardoor je zonder extra vergoedingen je auto kunt repareren. Daarnaast is het goed om in nauw contact te blijven met je leasemaatschappij. Op die manier weet je zeker dat de schade en daarbij komende zaken goed worden geregeld en dat je er later geen problemen mee krijgt. Zorg dus dat je alles in orde hebt en zorg voor genoeg veiligheid op de weg.