thuiswerken en verzekeringen

‘Voorziene voorvallen’ of niet door corona?

 rechtsbijstandverzekeringL voorzien of onvoorzien voorval?
Rechtsbijstandverzekering: voorzien of onvoorzien geval?

Het coronavirus houdt ons nog steeds heel stevig in de greep. Vanwege corona lijden bedrijven schade, gaan evenementen niet door en worden contracten niet verlengd, Reizen worden bovendien in groten getale geannuleerd en de de zorg in ons land moet alle zeilen bijzetten om de beste zorg te garanderen. Corona is ook een broeinest voor conflicten. Mensen die in dat kader een rechtsbijstandverzekering afsluiten, krijgen te maken met de grote vraag of iets een voorzien of onvoorzien voorval is.

Rechtsbijstandverzekering afsluiten: heb je nog dekking?

Voorzien of onvoorzien? Dat gaat vooral op voor mensen die nu nog besluiten een rechtsbijstandverzekering af te sluiten, en dan specifiek voor zaken die aan corona gerelateerd zijn. De rechtsbijstandverzekering biedt geen hulp bij voorziene voorvallen, voorvallen die je had kunnen verwachten dus. Anders is het als je al een rechtsbijstandverzekering had en je in conflict geraakt met je baas of met een reisorganisatie. Met de juiste dekking kun je dan vaak wel met je rechtsbijstandverzekering uit de voeten.

Had je het geschil aan kunnen zien komen of niet?

De kwestie is of als je nu nog een rechtsbijstandverzekering afsluit en er ontstaat een geschil dat aan corona gerelateerd is, in hoeverre je dat aan had moeten zien komen. Want in dat geval biedt de rechtsbijstandverzekering dus geen dekking. En wees eerlijk, als je nu een rechtsbijstandverzekering afsluit, dan weet je dat de coronacrisis ook voor jou voor problemen kan zorgen. Voorzien dus.

Rechtsbijstandverzekering en corona: na 9 maart geen dekking meer

Vandaar ook dat er al een groot aantal verzekeraars is die heeft besloten de rechtsbijstandverzekering aan te passen. De verzekering dekt niet als die is afgesloten na 9 maart en het onderwerp met corona te maken heeft. Andere verzekeringen bekijken het juist per geval, Gevallen over reizen worden zeker niet door de rechtsbijstandverzekering gedekt. Er wordt gevoeglijk vanuit gegaan dat je had kunnen bevroeden dat de reis niet door zou kunnen gaan.

Informeer bij jouw verzekeraar

Vaar dus in dit geval niet blind op de rechtsbijstandverzekering. Infomeer bij jouw verzekering hoe zij er in staan. Zo zie je, ook verzekeringstechnisch kan de crisis die corona heet grote gevolgen hebben.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen=tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo