Schuldsanering aanvragen

Heb je te maken met problematische schulden? Dan zou schuldsanering aanvragen en oplossing kunnen zijn. Het is goed te weten dat gemeenten altijd verplicht zijn te helpen met de schulden die je zelf niet op kunt lossen.  Wil je schuldsanering aanvragen, dan dien je wel aan een aantal voorwaarden te voldoen. Ok de rechtsbijstandverzekering kan je helpen bij schulden, zoals dat ook geldt wanneer sprake is van bijvoorbeeld oplichting en misleiding.

Een rechtsbijstandverzekering helpt je met problemen in de toekomst. Heb je nu een probleem? Vergelijk dan Rechtsbijstand on Demand.

Schuldsanering aanvragen kan bij de gemeente waarin je woonachtig bent

Is er sprake van schuldsanering aanvragen, dan wordt in eerste instantie altijd de minnelijke route gekozen. In dat geval wordt getracht een akkoord met de schuldeisers te bereiken en betalingsregelingen te treffen. Mocht het minnelijke traject nou niet lukken, dan kan schuldsanering aanvragen in de vorm van het wettelijke traject, de WSNP.

Soms biedt de gemeente zelf al schuldhulp aan

Wil je schuldsanering aanvragen, dan kun je dit gewoon gratis doen bij de gemeente. De gemeente is in dat geval verplicht om binnen een termijn van vier weken na jouw aanmelding een gesprek met jou aan te gaan. In bepaalde gevallen bieden gemeentes zelf al schuldhulp aan, zonder dat jij je er voor aangemeld hebt. Dat kan het geval zijn als gebleken is dat je moeite hebt om de zorgverzekering, de energie en water te betalen. Schuldeisers zijn dit namelijk verplicht te melden bij de gemeente, die daarop dus pro actief kan handelen. In dat geval zal de gemeente je zelf uitnodigen voor een gesprek en dan kan ook schuldsanering aanvragen een onderwerp van gesprek zijn.

Lees hier alles over de rechtsbijstandverzekering

Op deze website kun je alles lezen over de rechtsbijstandverzekering. Ook de specialisten van deze verzekering kunnen je helpen als de schulden te hoog worden en je er zelf niet meer uitkomt. Verstandig dus om bij te hoge schulden de rechtsbijstandverzekering in te schakelen. Op deze website kun je alles lezen over deze verzekering. Ook kun je hier alvast de verschillende aanbieders van de verzekering goed en snel met elkaar vergelijken.

Hoe vraag je schuldsanering aan?

Dit kun je gratis doen bij de gemeente waarin je woonachtig bent. Twijfel je? Vraag dan de specialist van de rechtsbijstandverzekering naar de te ondernemen stappen.

Waarom sluit je een rechtsbijstandverzekering af?

Omdat je dan altijd verzekerd bent van de beste juridische ondersteuning. Dit niet alleen bij het aanvragen van schuldsanering, maar ook bij bijvoorbeeld het ontbinden van een koop op afstand.

Wat vind je op Rechtsbijstandverzekering.nl?

Je vindt hier alles over deze verzekering. Voorts kun je de aanbieders van deze verzekering hier snel, goed en gemakkelijk met elkaar vergelijken.

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo