Koop op afstand

Er is sprake van koop op afstand als je iets via internet of de telefoon aanschaft. Wat betreft koop op afstand en het laten ontbinden van deze aankoop willen nog wel eens wat problemen ontstaan. Als consument doe je er dan zeer verstandig aan om meteen de rechtsbijstandverzekering in te schakelen. Zij kunnen je helpen bij het ontbinden van de koop op afstand, want dit kan soms nog best wat voeten in aarde hebben.

Een rechtsbijstandverzekering helpt je met problemen in de toekomst. Heb je nu een probleem? Vergelijk dan Rechtsbijstand on Demand.

Koop op afstand; een bedenktijd van precies veertien dagen

Doe je een koop op afstand, dan geldt altijd een bedenktijd van precies veertien dagen. Deze termijn gaat in op het moment dat jij het product ontvangen hebt. Dit geldt in principe voor alle bestellingen binnen de Europese Unie. Binnen de termijn van twee weken heb je het recht om de aankoop ongedaan te maken. Wat dat betreft gelden echter wel weer een aantal uitzonderingen.

Niet als het gaat om op maat gemaakte producten

Zo geldt de bedenktijd van veertien dagen bijvoorbeeld niet als het gaat om op maat gemaakte producten en verzegelde producten die al ontzegeld zijn. Het is eveneens niet van kracht als jij iets van een andere particulier koopt, bijvoorbeeld via Marktplaats of Facebook. Er zitten wat betreft koop op afstand dus nog al wat addertjes onder het gras. Om de reden is het goed om als je een koop op afstand wilt ontbinden, altijd de rechtsbijstandverzekering in te schakelen. Een specialist kan je dan precies vertellen hoe de koop ontbonden kan worden en welke stappen gevolgd moeten worden. Dat geldt eveneens als de verkoper niet bereid is om het geld terug te storten.

Het vergelijken van de verzekeraars

Op deze website lees je echt alles over de rechtsbijstandverzekering en de toegevoegde waarde van deze verzekering voor jou als consument. Ook kun je de verschillende aanbieders hier met elkaar vergelijken. Op basis daarvan kies je altijd voor de voor jou beste verzekeraar.

Wat zijn je rechten bij een koop op afstand?

Je hebt als consument recht op een wettelijke bedenktijd van veertien dagen. Binnen die termijn kun je afzien van de aankoop. Er gelden echter wel wat uitzonderingen op deze regel.

Wat heeft een rechtsbijstandverzekering je te bieden?

Kies je voor een rechtsbijstandverzekering, dan ben je altijd verzekerd van de beste juridische ondersteuning. Dit bij koop op afstand maar ook bij bijvoorbeeld het aanvragen van een faillissement of oplichting.

Wat vind je op Rechtsbijstandverzekering.nl?

Op deze website kun je alles lezen over de rechtsbijstandverzekering. Bovendien kun je de verschillende aanbieders van de verzekering goed en snel met elkaar vergelijken. Dan weet je zeker dat je altijd de voor jou beste aanbieder kiest.

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo