rrechtsbijstandverzekering De Internationale

Rechtsbijstandverzekeringen populair sinds uitbraak corona virus

meer rechtsbijstandverzekeringen afgesloten
Meer rechtsbijstandverzekeringen afgesloten

Alle onderzoeken laten hetzelfde zien; rechtsbijstandverzekeringen zijn sinds het uitbreken van corona steeds meer populair geworden. Met dat gegeven is het ook goed te weten dat de hele verzekeringswereld is veranderd. Dit omdat de term onvoorzien door corona onder druk is komen te staan. Daarom wordt nu liever gesproken van een buitengewone omstandigheid. Opvallend de meeste mensen nemen een rechtsbijstandverzekering omdat ze eerder verwachten betrokken te raken bij een arbeidsconflict.

Rechtsbijstandverzekeringen populair, mensen verwachten eerder een arbeidsconflict

Zeer opvallend is ook de motivatie die mensen geven als ze gevraagd wordt een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten. Dat doen de meeste mensen ter dekking van problemen rondom werk en inkomen. Mensen houden sinds de uitbraak van corona nadrukkelijk rekening met het feit dat er eerder een arbeidsconflict kan ontstaan. Overigens vergaten veel mensen die tijdens corona een rechtsbijstandverzekering afsloten dat de verzekering niet geldt als sprake is van een al lopend conflict. Of dat al zaken plaatsgevonden hebben die het conflict al zouden kunnen veroorzaken. Daarom moeten mensen soms maandenlang wachten voor ze hun verzekering in zouden kunnen zetten, als er nog iets loopt.

De term onvoorzien is nadrukkelijk aan slijtage onderhevig

Verder is de term onvoorzien aan slijtage onderhevig sinds corona. Een nieuwe verzekeringspolis afsluiten betekent dan dus ook dat je niet gedekt bent voor geschillen die voortvloeien uit problemen rondom het corona virus. Daarmee is corona een buitengewone omstandigheid geworden. Sinds corona is het bij zo goed als alles de vraag of er nog sprake is ven welke onvoorziene omstandigheid (‘dat had je kunnen bevroeden’) dan ook. Wat corona heeft overal de hand in. Zeker ook in conflicten.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen=tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo