De Zaak (2): Luxe leventje

verstandig om een rechtsbijstandverzekering af te suiten
verstandig om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten

Het is maar betere een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Daar heb je echt wat aan, zeker ook als het om alimentatiezaken gaat. Met een rechtsbijstandverzekering heb je als man of vrouw juridische ondersteuning. En dat dergelijke zaken om veel geld kunnen gaan, bewijst onderstaande zaak wel.

Gelukkig had ze een goede rechtsbijstandverzekering

Man en vrouw waren ooit gelukkig getrouwd. Dat was echter vroeger. Nu kunnen ze elkaar eigenlijk niet verdragen en is een conflict ontstaan om de alimentatie die de man aan de vrouw moet voldoen. Dat bedrag komt onder meer tot stand aan de hand van het behoeften overzicht van in dit geval de vrouw. Al eerder had de rechtbank bepaald dat de vrouw in de echtelijke woning mag blijven wonen en dat meneer elke maand een bedrag van 1400 euro bruto aan mevrouw dient over te maken. Meneer echter, ging in hoger beroep. Gelukkig voor de vrouw, had ze een rechtsbijstandverzekering en een uitstekende juridische adviseur.

700 euro per maand ter ontspanning

De rechter stede dat het echtpaar in relatieve luxe had geleefd. Dat bleek ook uit het behoeften overzicht van de vrouw, die liet weten elke maand 156 euro aan ziektekosten, 136 euro aan vervoer, 110 euro aan telefoonkosten, 450 euro aan boodschappen, 700 euro ter ontspanning, 166 euro aan studiekosten en 300 euro voor kleding nodig te hebben. De man vindt het maar onzin. De kosten waren vee te hoog opgevoerd, vond hij.

Man vindt de kosten aan de hoge kant

‘Ze krijgt 80 procent van de ziektekosten vergoed’, zo wist hij zeker. Ze woont bij haar ouders, ze eet niet buiten de deur. Ze studeert niet, ze heeft hooguit eens een informatiepakket aangevraagd. En 300 euro voor kleding is overdreven. Ze mag dan wel secretaresse zijn en er representatief uit moeten zien, maar 300 euro is wel wat aan de hoge kant.’ Aldus luidde zijn repliek.

Kwestie dus van welles-nietes.

De man wilde bovendien weer toegang tot de echtelijke woning. Dit om het huis in orde te maken om te verkopen en om de opbrengst te verdelen.

Vrouw krijgt in alles gelijk

De rechter echter, gaf de vrouw in alle gevallen gelijk. Zij had aannemelijk weten te maken dat de kosten die ze opvoerde wel correct waren. En dus mag ze dus ook alleen in de woning blijven wonen. Tot ergernis van de man blijft dus aan het eind van de streep over dat de alimentatie van 1400 bruto per maand betaald moet blijven worden.

Schrale troost. De proceskosten hoefde hij niet te betalen.

Slim dus om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Vergelijk de verzekeringen en sluit de voor jou juiste af.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen=tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo