Faillissement aanvragen

Soms zijn jouw schulden zo hoog opgelopen, dat je ze niet meer af kunt lossen en is er sprake van twee of meer schuldeisers? Dan rest soms niets anders dan een faillissement aanvragen. Dit doe je bij de rechtbank. Let wel; een faillissement aanvragen heeft altijd grote gevolgen. Om die reden is het zeer verstandig om de specialist van de rechtsbijstandverzekering in te schakelen. Dat geldt eveneens als er sprake is van beslaglegging of oplichting bijvoorbeeld.

Een rechtsbijstandverzekering helpt je met problemen in de toekomst. Heb je nu een probleem? Vergelijk dan Rechtsbijstand on Demand.

Een faillissement aanvragen heeft grote gevolgen

Een persoonlijk faillissement aanvragen betekent dat je te maken krijgt met een curator. Die beslist over jouw geld en jouw eigendommen. Kun je de schulden niet betalen en willen de schuldeisers geen afspraken maken? Dan bestaat de kans dat je ook na een persoonlijk faillissement aanvragen nog schulden houdt. Het is in eerste instantie altijd verstandig om proberen de schulden op te lossen middels de schuldhulpverlening van de gemeente. De gemeente zal dan proberen overeenstemming te bereiken met de schuldeisers over het voldoen van de vorderingen. Dit heet het minnelijke traject.

Het minnelijke of het wettelijke traject

Mocht het minnelijke traject niet lukken, dan kan het wettelijke traject ingezet worden. Dit heet Wet schuld sanering natuurlijke personen. Mocht dit ook niet lukken, dan is een faillissement aanvragen nog de enige mogelijkheid. Je kunt bij de rechtbank in jouw regio gratis een faillissement aanvragen. Ook daar kan de specialist van de rechtsbijstandverzekering je prima bij helpen. Mocht je getrouwd zijn of is er sprake van een geregistreerd partnerschap? Dan dient de partner mee te werken aan de faillissementsaanvraag. In alle gevallen is het zeer verstandig om altijd de specialist van de rechtsbijstandverzekering in te schakelen. Die kan je precies vertellen wat de gevolgen zijn van het aanvragen van een faillissement.

Lees hier alles over de rechtsbijstandverzekering

Wil je meer weten over de rechtsbijstandverzekering? Dan kun je de informatie hier op de website lezen. Dan weet je alles! Ook kun je hier op deze website de verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. Op basis daarvan kies je automatisch voor de voor jou meest geschikte verzekeraar.

Hoe kun je een faillissement aanvragen?

Dit kun je doen bij de rechtbank bij jou in de buurt. De aanvraag is gratis. Het is wel altijd verstandig om als consument de rechtsbijstandverzekering in te schakelen.

Waarom schakel je de rechtsbijstandverzekering in?

Omdat je dan verzekerd bent van de beste juridische ondersteuning mocht je te maken krijgen met beslaglegging of bijvoorbeeld oplichting. Vaak ontbeer je zelf vaak de noodzakelijke kennis van zaken namelijk.

Wat vind je op Rechtsbijstandverzekering.nl?

Je kunt hier alles lezen over de rechtsbijstandverzekering. Ook kun je de verschillende aanbieders van verzekeringen met elkaar vergelijken. Op basis daarvan kun je de beste keuze maken voor een verzekeraar.

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo