Huurbescherming

Het is niet zo dat jij als huurder altijd meteen naar de pijpen van de verhuurder hoeft te te dansen. Er geldt namelijk ook nog zoiets als huurbescherming. Als de verhuurder de huurovereenkomst opzegt en jij bent het daar niet mee eens, dan blijft de huurovereenkomst in principe gewoon bestaan.

Je geniet als huurder vrijwel altijd huurbescherming

Ben jij het niet eens met het opzeggen van de huur en de verhuurder wil de huur tóch opzeggen, dan kan dit in feite alleen via de rechter afgedwongen worden. Alleen op die manier kan de huurovereenkomst vanwege rechtswege beëindigd worden.  Het feit dat dit alleen via de rechter kan, heeft dus alles te maken met huurbescherming. Huurbescherming is eveneens van toepassing op mensen die een huurovereenkomst voor bepaalde tijd hebben.

Niet voor woonboten, verzorgingshuizen en woonwinkels

Omdat er sprake is van huurbescherming, eindigt de huurovereenkomst niet automatisch nadat de tijd waarvoor deze is aangegaan er op zit. Er zijn uiteraard ook gevallen waarbij de huurbescherming niet van toepassing is.  Dit is bijvoorbeeld als de verhuurder failliet is gegaan. Ook is de bescherming niet van toepassing wanneer je op een woonboot woont. Huurbescherming geldt eveneens niet voor verzorgingshuizen, vakantiehuizen en winkelwoningen. Wil je een beroep doen op huurbescherming, dan is het als consument zeer verstandig om meteen de rechtsbijstandverzekering in te schakelen. Een specialist kan je dan adviseren over te nemen stappen en kan je wijzen op zowel jouw rechten as jouw plichten.

Vergelijk hier de verschillende verzekeraars en maak altijd de juiste keuze

Wil je alles weten over de rechtsbijstandverzekering? Dan kun je prima de informatie hier op de website lezen. Ook kun je hoe de verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. Op basis van dat vergelijk kun je altijd de voor jou beste verzekeraar kiezen.

Wat is huurbescherming?

Als jij als consument een huis huurt en de verhuurder wil de huur opzeggen, dan kan dat niet zomaar. Dit wordt huurbescherming genoemd. De huurder kan de huur alleen via tussenkomst van de rechter afgedwongen worden.

Waarom neem je een rechtsbijstandverzekering?

Omdat je dan altijd de juridische steun krijgt die gevraagd wordt. Dit kan bij een onderwerp als huurbescherming, maar eveneens als je te maken hebt met bijvoorbeeld een huurachterstand.

Waarom check je altijd eerst Rechtsbijstandverzekering.nl?

Omdat je her echt alles leest over wat met deze verzekering te maken heeft. Ook kun je de verschillende aanbieders van deze verzekering goed en snel met elkaar vergelijken.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo