Huurachterstand

Huur je een huis, dan is het normaal dat je elke maand een afgesproken bedrag aan huur voldoet aan de verhuurder. Hoewel dit een duidelijke afspraak is, is tijdige betaling niet altijd iets vanzelfsprekends. Mocht jij te maken krijgen met een huurachterstand, dan is het zeer verstandig om de rechtsbijstandverzekering in te schakelen. De specialist kan je wijzen op je rechten en plichten als je een huurachterstand hebt.

Een rechtsbijstandverzekering helpt je met problemen in de toekomst. Heb je nu een probleem? Vergelijk dan Rechtsbijstand on Demand.

Verhuurder kan maatregelen nemen als er sprake is van een huurachterstand

Als jij een huurachterstand hebt en de huur niet tijdig of niet betaalt dan kan de verhuurder maatregelen nemen. Zo kan bij een huurachterstand wettelijke rente van de schuldeiser gevraagd worden. Ook kan de verhuurder gemaakte incassokosten in rekening brengen.

Huur opzeggen bij drie maanden achterstand

De verhuurder kan bij een huurachterstand ook besluiten de huur op te zegen. Dit kan alleen als de huurachterstand te hoog wordt. In dat geval is de verhuurder wel toestemming van de rechter nodig. Vanuit de praktijk is gebleken dat een rechter toestemming geeft om de huur op te zeggen als de achterstand meer dan drie maanden aanhoudt en als sprake is van een huurder die stelselmatig te laat betaalt.

Zo krijg je altijd de beste juridische ondersteuning

Heb je een huurachterstand, dan doe je er als consument dus verstandig aan om meteen de rechtsbijstandverzekering in te schakelen. Dan ben je verzekerd van altijd de juiste juridische ondersteuning namelijk. En omdat je zelf vaak niet over de juiste kennis van zaken beschikt, is dat dus zeer verstandig. Op deze website kun je alles lezen wat met de rechtsbijstandverzekering te maken heeft. Ook kun je hier de verschillende aanbieders van deze verzekering goed en snel met elkaar vergelijken. Op die manier kies je altijd precies die verzekeraar die kan voldoen aan jouw wensen en eisen.

Wat kunnen gevolgen zijn van een huurachterstand?

Je kunt dan als huurder te maken krijgen met extra kosten. Ook kan de verhuurder via de rechter afdwingen dat de huur opgezegd wordt. In dat geval is het als consument zeer verstandig om meteen de rechtsbijstandverzekering in te schakelen.

Waarom sluit je een rechtsbijstandverzekering af?

Omdat je dan altijd zeker bent van de beste juridische ondersteuning. Dit dus als je een achterstand hebt met de huurbetaling, maar zeker ook als je problemen hebt met bijvoorbeeld hospitaverhuur.

Wat heeft Rechtsbijstandverzekering.nl je te bieden?

Op deze website lees je echt alles over de rechtsbijstandverzekering. Ook kun je de verschillende aanbieders van de rechtsbijstandverzekering hier goed en snel met elkaar vergelijken.

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo