ondernemer belangrijke verzekeringen

Ben je ondernemer? Dan wil je dit over belangrijke verzekeringen weten

Op het moment dat je start met ondernemen sta je vaak voor uitdagende beslissingen, waarbij risicobeheer een onmisbare rol speelt. Een onderdeel hiervan is het uitzoeken van de belangrijke verzekeringen die elke ondernemer zou moeten overwegen. Op deze pagina lees je meer informatie terug over de verschillende soorten verzekeringen die voor ondernemers interessant kunnen zijn. Je leest ook op welke manier je rechtsbijstandverzekeringen makkelijk en snel met elkaar kunt vergelijken. Wees een slimme ondernemer en regel alle belangrijke verzekeringen zo snel mogelijk!

Ondernemer? Dan zijn dit belangrijke verzekeringen die je wil afsluiten

Als ondernemer ben je het hart van je bedrijf. Je werkt hard om je onderneming te laten groeien en bloeien. Maar wat gebeurt er als je plotseling met onvoorziene omstandigheden te maken krijgt? Belangrijke verzekeringen kunnen dan het verschil maken tussen een tijdelijke tegenslag en een rampscenario. Een ondernemer dient vooral na te denken over belangrijke verzekeringen zoals een aansprakelijkheidsverzekering, bedrijfsverzekeringen, beroepsaansprakelijkheidsverzekering, arbeidsongeschiktheidsverzekering, cyberverzekering en een rechtsbijstandverzekering! Hieronder lees je er meer over.

Een aansprakelijkheidsverzekering is een must voor elke ondernemer

Een aansprakelijkheidsverzekering is één van de belangrijkste verzekeringen voor ondernemers. Het beschermt je tegen claims die kunnen voortvloeien uit schade die je bedrijf veroorzaakt aan derden. Dit kan gaan om fysieke schade, maar ook om schade door productfouten of onjuiste adviezen. Zonder deze verzekering kunnen de financiële gevolgen verwoestend zijn voor je bedrijf. Dat is uiteraard niet waar je op zit te wachten, dus zorg dat je op dit vlak verzekerd bent! Het kan geen kwaad om experts op dit gebied te hebben die met je mee kijken en die de schade zo veel mogelijk beperken.

Bedrijfsverzekeringen beschermen je onderneming

Naast de aansprakelijkheidsverzekering, zijn er andere belangrijke verzekeringen die je als ondernemer zou moeten overwegen. Denk bijvoorbeeld aan de bedrijfsschadeverzekering. Dit type verzekering helpt bij het dekken van financiële verliezen op het moment dat je bedrijf tijdelijk stil komt te liggen. Dit kan voorkomen als je te maken krijgt met vervelende waterschade of zelfs een brand in je pand. Je kunt hier nog een inventaris- en goederenverzekering aan toevoegen. Dit zorgt ervoor dat schade aan je bedrijfsinventaris of voorraad ook wordt gedekt.

Ga voor een goede beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Voor ondernemers in adviesberoepen (accountmanagers, diëtisten, consultants etc.) is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering een redder in nood! Deze verzekering dekt de financiële gevolgen van slecht of onjuist advies of nalatigheid in je professionele dienstverlening. Het kan je beschermen tegen hoge kosten van rechtszaken en schadeclaims die op je verhaalt kunnen worden.

Als ondernemer is het afsluiten van belangrijke verzekeringen soms je redding

Wanneer je aan je ondernemersavontuur begint denk je misschien niet meteen aan je eigen gezondheid en welzijn. Maar het is een belangrijk onderdeel van het runnen van een succesvolle onderneming. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering zorgt ervoor dat je zelfs bij langdurige ziekte of invaliditeit een maandelijks inkomen hebt. Dit is een belangrijke verzekering die door ondernemers vaak over het hoofd wordt gezien. Want je weet nooit hoe het leven zal lopen en of je in staat blijft om je werk in goede gezondheid uit te voeren.

Kies voor een cyberverzekering om je online te wapenen

Een cyberverzekering wordt door hackers die continu op de loer liggen steeds belangrijker voor ondernemers. Dit type verzekering beschermt je bedrijf tegen de gevolgen van cyberaanvallen en datalekken. Zeker wanneer je een bedrijf hebt dat online functioneert, is het belangrijk om deze verzekering af te sluiten. De schade is niet te overzien als jij je systeem, klanten, digitale gegevens en andere online zaken voor het runnen van je onderneming niet meer kunt gebruiken.

Een rechtsbijstandverzekering is voor een ondernemer een belangrijke verzekering

Wanneer jij je tegen allerlei juridische problemen wil wapenen, is het een goed idee om voor een rechtsbijstandverzekering te kiezen. Het biedt je veel meer rust tijdens het ondernemen als je weet dat een heel team van experts voor je klaarstaat als het juridisch gezien een keer misgaat. Je staat er op die manier nooit alleen voor als je eens een geschil dient op te lossen. Een rechtsbijstandverzekering zorgt ervoor dat je problemen snel en discreet kunt tackelen, zodat je onderneming er niet onder komt te lijden.

Bekijk en vergelijk welke rechtsbijstandverzekering bij je past

Wanneer je ondernemer bent, wil jij je zaken zo goed mogelijk geregeld hebben. Veel ondernemers sluiten daarom belangrijke verzekeringen af. Op onze website kun je met een paar klikken op de knop meerdere rechtsbijstandverzekeringsmaatschappijen met elkaar vergelijken. Door voor een partij te kiezen waar je tevreden over bent, voorkom je een hoop gedoe. Online kun je reviews van anderen doorlezen, zodat je alvast weet welke verzekeringsmaatschappijen je aanspreken. Let verder op de prijs die je voor de verzekering betaald en de juridische hulp of ondersteuning die je daarvoor terugkrijgt.

Probeer als ondernemer belangrijke verzekeringen op maat af te sluiten

Elke onderneming is uniek en het is dan ook belangrijk dat je met je verzekeringen voor maatwerk kiest. Neem de tijd om te bepalen welke risico’s specifiek voor je eigen onderneming gelden. Welke vind je het zwaarst wegen? Dan is het in ieder geval belangrijk dat je op die vlakken voor extra bescherming in de vorm van een verzekering kiest. Wanneer je niet zo goed weet welke verzekeringen wel of niet interessant zijn voor je bedrijf, kun je er ook met andere ondernemers over sparren. En anders kun je voor meer informatie op onze website terecht.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen=tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo