kattenpoep in de tuin

Wát een ergernis, kattenpoep in de tuin

Een man uit Arnhem had er genoeg van. Toen hij zijn eigen tuin aan het werk was en voor de zoveelste keer kattenpoep ontdekte, was voor hem de maat vol. Zeventien drollen telde hij en de stoppen sloegen nog net niet helemaal door. Wél plaatste hij nog dezelfde dag kattenvallen in de tuin. Die deden vervolgens hun werk. De gevangen ‘daders’ werden door de kattenvanger van Arnhem meegenomen in de auto. Hij zette een aantal katten onderweg uit en leverde een aantal af bij het asiel.

Bijval en woede

De actie van de meneer kreeg bijval maar riep ook woede op. De verhoudingen in de buurt bleken ernstig verstoord, zo erg zelfs dat veel van de buurtbewoners alvast hun rechtsbijstandverzekering op de hoogte brachten. Buurtbewoners waren hun kat kwijt en in hoeverre kun je een kat verantwoordelijk houden voor het leggen van een drol in een tuin? De problemen in de buurt zijn echter serieus. Alleen een organisatie als buurtproblemen.nl moet in staat worden geacht om de buren weer spreekwoordelijk door één deur te krijgen. Anderen vinden de actie van de kattenvanger begrijpelijk. Meneer beschermde gewoon zijn erf, en dat mag ook volgens het wetboek gewoon. En dus vinden een grote groep mensen de actie van de inwoner van Arnhem wel begrijpelijk. Sterker nog, liefst 82 procent liet weten ook geen kattendrollen in de tuin te accepteren.

Dierenbescherming

De dierenbescherming snapt de actie van de ‘kattenhater’ wel. De organisatie begrijpt dat niemand zit te wachten op kattenpoep in de tuin. Aan de andere kant vraagt de Dierenbescherming zich echter wel af of een kat daar de dupe van moet worden en of zoiets nou meteen een burengerucht zou moeten ontketenen. Het lijkt de Dierenbescherming beter dat buurtbewoners juist in gesprek blijven, bijvoorbeeld bijgestaan een rechtsbijstandverzekeraar. Vaak kunnen mensen onderling het probleem oplossen en is er verder niets aan de hand. Overigens liet de spreekbuis namens de Dierenbescherming nog wel weten dat het zomaar ergens uitzetten van de katten wel wat ver gaat en dat meneer tenminste de plicht heeft om te melden waar hij dat gedaan heeft.

Op de hoogte stellen

Het laatste woord is voor een advocaat – van de rechtsbijstandverzekering– die naar deze zaak keek. Hij vatte de zaak als volgt samen. Kattenpoep wordt overlast als het gaat om grote hoeveelheden en gedurende langere periode. Je tuin afschermen en middelen gebruiken om katten te weren en te vangen is niet verboden. Nadat de meneer uit Arnhem de ‘daders’ inderdaad gevangen had, zou hij echter wel de baasjes van de katten op de hoogte moeten stellen.

4.6/5 - (9 stemmen)
Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen=tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo