Rechtsbijstandverzekering vaker ingeschakeld

vaker beroep op rechtsbijstandverzekering

Naar nu blijkt is de rechtsbijstandverzekering in 2020 tien procent vaker ingeschakeld in vergelijking met een jaar eerder. De verzekering werd vooral ingezet bij arbeidsconflicten, 36 procent meer dan in 2019.  Ook Google meldt dat er in 2020 tweeduizend keer meer is gezocht op ‘rechtsbijstandverzekering’ op de zoekmachine dan in 2019.

Rechtsbijstandverzekering  vaker gebruikt door corona

Een en ander heeft vooral nog te maken met corona. Er is en blijft veel onzekerheid op de arbeidsmarkt. Over het virus ontstonden niet zelden arbeidsconflicten. Dan ging het ook om vraagstukken als ‘mijn baas wil dat ik naar het werk kom, maar ik vrees voor mijn gezondheid’ In dergelijke gevallen bleek dat veel werknemers zich ziek meldden. En dat is eigenlijk nooit een goed idee. In dergelijke gevallen kan je namelijk werkweigering voor de voeten gegooid worden.

Niet zomaar andere werkzaamheden

Wat ook vaak voorkwam was dat mensen andere werkzaamheden moesten verrichten. Dit omdat bepaalde werkzaamheden verdwenen. Een werkgever mag dit overigens niet zomaar doen. Er moet dan sprake zijn van gewijzigde omstandigheden die de wijziging van werk noodzakelijk maken. Bovendien moet de wijziging redelijk zijn zoals het voor de werknemer redelijk moet zijn om akkoord te gaan met de andere werkzaamheden.

Hoe vaak dergelijke zaken tot een rechtszaak kwamen, is niet bekend gemaakt.

Nu populair
Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen=tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo