Onderhuur

Onderhuur komt in ons land nog best vaak voor. We spreken van onderhuur als er een woning gehuurd wordt van iemand die de woning zelf ook van een ander huurt. Onderhuur is niet in alle gevallen toegestaan. Vaak is over de mogelijkheid van onderhuur wel iets in de huurovereenkomst opgenomen.

Ook bij onderhuur geniet je huurbescherming

Ben jij iemand die onderhuurt, dan geniet je net als reguliere huurders huurbescherming. Dit ten opzichte van zowel degene van wie jij huurt als ten opzichte van de hoofdverhuurder. Mocht er echter sprake zijn van illegale onderhuur, dan kan de overeenkomst met de hoofdverhuurder worden opgezegd. . De hoofdverhuurder kan in dat geval ook de eis stelen dat de huurovereenkomst met de onderhuur beëindigd wordt. In dat geval is er geen wettelijke opzegtermijn van toepassing. Vanuit de wet gezien is bepaald dat onderhuren mag, mits de verhuurder daar nadrukkelijk bezwaar tegen heeft.

Woonruimte zonder eigen voordeur

Wat betreft onderhuur gelden weer andere regels als het de huur van een onzelfstandige woonruimte betreft. Dit is een woonruimte zonder een eigen voordeur. Dit kan bijvoorbeeld de huur van een kamer in een woning zijn. Als je een onzelfstandige woonruimte huurt en de huurovereenkomst tussen de hoofdverhuurder en de hoofdhuurder wordt gestopt, dan zal jij de kamer ook moeten verlaten.

Lees hier alles over de rechtsbijstandverzekering

Over onderhuur kan soms best eens wat ruis ontstaan. In dat geval doe je er zeer verstandig aan om contact op te nemen met jouw rechtsbijstandverzekering. Dan kan een juridisch specialist je helpen bij het maken van de juiste keuze en jouw wijzen op de rechten en de plichten. Over de rechtsbijstandverzekering gesproken. Wil je meer over deze verzekering te weten komen? Check dan de informatie die je hier op de website vindt. Ook kun je op deze website de aanbieders van de rechtsbijstandverzekering goed en eenvoudig met elkaar vergelijken. Op basis van dat vergelijk maak je altijd de voor jou beste keuze.

Is onderhuur toegestaan?

Ja, onderhuur mag, mist er iets anders in de huurovereenkomst is opgenomen. Twijfel je als consument over onderhuur, schakel dan de rechtsbijstandverzekering in.

Waarom neem je een rechtsbijstandverzekering?

Je neemt een dergelijke verzekering omdat je dan weet dat je altijd precies die juridische ondersteuning krijgt die noodzakelijk is. Het kan dan gaan om zaken als een huurverhoging en het ontbinden van een koop van een woning.

Waarom bezoek je eerst altijd Rechtsbijstandverzekering.nl?

Omdat je hier echt alles leest over deze verzekering. Ook kun je de verzekeringen goed met elkaar vergelijken Zo kies je altijd precies die verzekering die goed bij jou past.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo