Hospitaverhuur

Een manier van huren en verhuren is via hospitaverhuur. Hospitaverhuur is het verhuren van kamers door iemand die zelf ook in de woning woonachtig is. Die bewoner kan zelf het huis huren maar kan ook eigenaar van de woning zijn. Wat betreft hospitaverhuur gelden een aantal bijzondere regels, die allemaal schriftelijk overeen gekomen moeten zijn. Omdat er zoveel regels gelden over hospitaverhuur, kan er zomaar eens wat misverstand over bestaan. Is dat het geval, dan kun je maar beter meteen de rechtsbijstandverzekering inschakelen.

Een rechtsbijstandverzekering helpt je met problemen in de toekomst. Heb je nu een probleem? Vergelijk dan Rechtsbijstand on Demand.

De bijzondere regels van hospitaverhuur

Een bijzondere regel is wel dat de eerste negen maanden van de huurovereenkomst beschouwd worden als een proeftijd. Gedurende die negen maanden van hospitaverhuur kan en mag de verhuurder de huur zonder opgave van reden opzeggen. De verhuurder dient dan wel een minimale opzegtermijn van die maanden in acht te nemen. Pas na de eerste negen maanden geldt voor de huurder huurderbescherming.

Geen inkomstenbelasting

Nog iets bijzonders wat betreft hospitaverhuur is dat de verhuurder geen inkomstenbelasting betaalt over de inkomsten die genoten worden vanuit huur, mits de inkomsten een bepaald bedrag overschrijden. De verhuurder dient de huurinkomsten dan ook binnen vier weken door te geven aan de belastingdienst. Op die manier zorgt de verhuurder ervoor dat de inkomsten van de huurder niet meetellen voor de huurder.

Lees hier alles over de rechtsbijstandverzekering

Het staat iedereen vrij om een kamer in een huis te verhuren overigens, mits dit anders is vastgelegd in de huurovereenkomst. Mocht je problemen krijgen met hospitaverhuur en kom je in de problemen met bijvoorbeeld de belastingdienst? Dan is het zeer verstandig om meteen de rechtsbijstandverzekering in te schakelen. Dan weet je in elk geval zeker dat je altijd de juiste juridische ondersteuning krijgt. Mocht je meer willen weten over de rechtsbijstandverzekering, dan kun je prima hier op deze website terecht. Je leest her namelijk alles over de verzekering. Bovendien kun jij de verschillende verzekeraars hier prima, snel en eenvoudig prima met elkaar vergelijken.

Wat is nou precies hospitaverhuur?

Dit is het verhuren van een kamer door iemand die zelf ook in de woning woonachtig is. Er gelden voor deze manier van verhuur bijzondere regels. De specialist van de rechtsbijstandverzekering kan je daar alles over vertellen.

Waarom is het verstandig om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten?

Omdat je dan weet dat je altijd precies die rechtsbijstand krijgt die jij als consument nodig hebt. Het kan gaan om zaken die te maken hebben met werk, financiën en dus ook met wonen.

Waarom kijk je altijd eerst op Rechtsbijstandverzekering?

Omdat je hier alles kunt lezen over deze verzekering. Ook kun je de aanbieders van de verzekering hier snel en gemakkelijk vergelijken. Zo kies je altijd de voor jou beste verzekeraar.

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo