Gratis voorbeeldbrief ziek melden en aanvragen ziektewetuitkering UWV

Je gaat uit dienst van je werkgever én je bent ziek. Dan dient de werkgever je ziek uit dienst te melden. In de praktijk echter komt het nogal eens voor dat de werkgever dit niet doet of wil doen. Vraag je werkgever in eerste instantie alsnog dit te doen. Word je verzoek geweigerd, maak dan gebruik van de gratis voorbeeldbrief ziek melden en aanvragen ziektewetuitkering UWV. Voorts doe je er verstandig aan om ook je contactpersoon van je rechtsbijstandverzekering maar eens te bellen. Want dergelijke conflicten hebben alles in zich om langdurige kwesties te worden, en daar zit je niet op te wachten. Heb je nog geen verzekering? Ga dan snel vergelijken en sluit een verzekering af, iets dat op dit platform kan.

Download voorbeeldbrief salarisaanpassing naar minimumloon of CAO

Heb je een conflict of een probleem en wil je daarover juridisch advies? Doe nu de gratis online check en kijk of je verder kan worden geholpen.

Praat altijd eerst met je werkgever

De volgorde van handelen in een dergelijk geval? Eerst praten met je werkgever. Neem vervolgens contact op met het UWV en meld jezelf daar ziek en meld je meteen aan voor de ziektewetuitkering. Blijkt dit in de praktijk niet mogelijk, download dan de gratis voorbeeldbrief ziek melden en aanvragen ziektewetuitkering UWV aan je werkgever. Je verzoekt om ziekmelding bij het UWV en om het aanvragen van een ziektewetuitkering UWV.

Verstandhouding aangetast

Vaak is de verstandhouding na een mislukt gesprek en de gratis voorbeeldbrief ziek melden en aanvragen ziektewetuitkering UWV al dermate aangetast, dat het verstandig is om na het versturen van de brief alvast contact te zoeken met je rechtsbijstandverzekering. Heb je die niet, laat dat dan een goede leer zijn en sluit er elders op dit platform een af.

Rechtsbijstandverzekering: ook voor werk en uitkering problemen

gratis voorbeeldbrief ziek melden en aanvragen ziektewetuitkering UWV

Door het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering voorkom je heel veel spanning en stress en houd je bovendien geld over. Ga je naar een advocaat dan word je geconfronteerd met torenhoge uurtarieven. De verzekering aan de andere kant kost je slechts een gering bedrag per maand. Zeer verstandig dus om ook voor een rechtsbijstandverzekering te kiezen. Zo heb jij je eigen specialist aan jouw zijde en neemt het vertrouwen in een goede afloop alleen maar toe.

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo