Gratis voorbeeldbrief verzoek woningruil

Soms zou het ruilen van huis echt een ideale uitkomst zijn. Jij hebt de woning die een ander om praktische reden beter zou passen, terwijl jij wel iets ziet in het huurhuis van een ander. Met een gratis voorbeeldbrief verzoek woningruil kun je het bij je verhuurder woningruil voorstellen en vraag je officieel toestemming om van woning te ruilen. Hebben jij en de persoon waarmee je wit ruilen een andere verhuurder, stuur de gratis voorbeeldbrief verzoek woningruil dan naar beide verhuurders om kans van slagen te hebben.

Download voorbeeldbrief verzoek woningruil

Heb je een conflict of een probleem en wil je daarover juridisch advies? Doe nu de gratis online check en kijk of je verder kan worden geholpen.

Leg uit waarom woningruil de beste oplossing is

In de gratis voorbeeldbrief verzoek woningruil vraag je officieel om toestemming om van huis te ruilen en leg je uit wat de reden is waarom woningruil een goede oplossing zou zijn. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat jij vanwege fysiek malheur niet langer in staat bent trap te lopen en echt toe bent aan een gelijkvloers huis. Onderbouw dit wel altijd met bewijs.

Is een huisvestingsvergunning noodzakelijk?

Voor je de brief per gewone en per aangetekende post verstuurt, is het nog wel verstandig om te controleren of er voor de woning waar jij zo graag naar toe wilt ook een huisvestigingsvergunning noodzakelijk is. Krijg je nou geen reactie, gebruik dan de rechtsbijstandverzekering die je hebt. Heb je die niet? Kijk dan op dit platform, waar je een handig overzicht krijgt van verzekeraars en aangeboden verzekeringen. Kijk, vergelijk en sluit een verzekering af.

Daarom sluit je een rechtsbijstandverzekering af

gratis voorbeeldbroef verzoek woningruil

Kies je voor een dure advocaat of toch liever voor de zeer betaalbare rechtsbijstandverzekering? Die keuze is niet zo moeilijk. Ee verzekeirng heb je al voor een klein bedrag per maand, de advocaat kost je per uur zeker 150 euro. Dat is nogal een verschil, zonder dat de ondersteuning van de verzekering nou minder is. Kies je voor een rechtsbijstandverzekering dan kies je voor ontzorging. Bovendien geef jij de tegenpartij geen kans om te scoren met een specialist. Want die specialist heb jij met een verzekering zelf immers ook aan jouw kant.

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo