Gratis voorbeeldbrief verzoek om verwijderen boom of heg

Met de gratis voorbeeldbrief verzoek om verwijderen boom of heg verzoek jij de buren om hun boom, struik of heg te verwijderen. De gratis voorbeeldbrief verzoek om verwijderen boom of heg stuur je echter pas nadat jij er ondanks bemiddeling van een onafhankelijk iemand niet met je buren uit bent gekomen. In dat geval kan er zomaar een heus conflict ontstaan en is het eveneens verstandig een rechtsbijstandverzekering af te sluiten, mocht je die nog niet hebben. Vergelijk hier de verzekeringen die beschikbaar zijn en sluit direct een verzekering af.

Download voorbeeldbrief verzoek om verwijderen boom of heg gratis

Heb je een conflict of een probleem en wil je daarover juridisch advies? Doe nu de gratis online check en kijk of je verder kan worden geholpen.

Boom te dicht op de erfgrens?

Het kan zomaar zijn dat een boom, heg of struik te dicht op de erfgrens staat, en dat je daarom overlast van de boom ervaart. Check in dat geval eerst of er geen sprake is van een uitzondering waardoor de boom juist daar is gepositioneerd. Is dat niet het geval? Vraag dan de buren rechtstreeks of ze de boom willen verwijderen. Je hebt dan al een lijst gemaakt met schade die je tot op dat moment geleden hebt en de schade die je nog verwacht. Dit kan bijvoorbeeld schade aan de schutting zijn.

Voeg lijst met schade aan de brief toe

Je laat weten last te hebben van de boom of heg en vraagt je buren om de boom te snoeien of de boom of heg te verwijderen. Zien de buren dat niet zitten en weigeren ze aan je verzoek te voldoen en kan ook een (buurt)mediator geen opening creëren? Dan stuur je de gratis voorbeeldbrief verzoek om verwijderen boom of heg met de lijst met schade, altijd er aangetekende post. Komt er nog geen reactie en gebeurt er niets, doe dan een beroep op je rechtsbijstandverzekering.

Daarom sluit je een rechtsbijstandverzekering af

gratis voorbeeldbrief verzoek om verwijderen boom of heg

Het is logisch dat je kiest voor het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering. De verzekering namelijk is veel goedkoper dan het inhuren van een advocaat, met een uurtarief dat al snel enkele honderden euro’s per uur bedraagt. Dat geld houd je in de zaak door voor een paar euro per maand een verzekering af te sluiten. Geef jij jouw zaak uit handen aan de verzekering, dan zal ook de stress en spanning verdwijnen. Bovendien voorkom je zo dat de tegenpartij met het inhuren van een expert meer kans maakt op een goede afloop.

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo