Gratis voorbeeldbrief ontslag nemen

Het is niet altijd een kwestie van ontslag krijgen, je kunt uiteraard zelf ook ontslag nemen. Voor je dat doet is het verstandig om te kijken of je ontslag kunt nemen en wat de gevolgen daar van zijn. Uiteraard licht jij je leidinggevende persoonlijk in. Je stuurt echter ook een gratis voorbeeldbrief ontslag nemen. Met deze gratis voorbeeldbrief ontslag nemen stel jij je werkgever formeel op de hoogte van het feit dat je ontslag neemt. Check wel altijd even bij je contactpersoon van je rechtsbijstandverzekering of je niets over het hoofd ziet. Nog geen verzekering? Sluit er dan een af, nadat je ze goed met elkaar vergeleken hebt. Een rechtsbijstandverzekering helpt je. Vroeg of laat.

Download voorbeeldbrief ontslag nemen gratis

Heb je een conflict of een probleem en wil je daarover juridisch advies? Doe nu de gratis online check en kijk of je verder kan worden geholpen.

Eerst persoonlijk gesprek dan de brief

Nadat je eerst in een persoonlijk gesprek met je leidinggevende hebt verteld dat je ontslag neemt, stuur je daarna ook nog de gratis voorbeeldbrief ontslag nemen. In de brief geef je aan dat je het arbeidscontract opzegt en vanaf wanneer jij dat doet. Houd voor jezelf wel rekening met de wettelijke opzegtermijn die geldt.

Zorg voor een verzend- en ontvangstbevestiging

Ook deze brief verstuur je via de gewone en via aangetekende post. Je kunt er eventueel ook voor kiezen de ontslagbrief te mailen. Zorg in dat geval wel dat je een verzend- en ontvangstbevestiging hebt. Maak ook meteen afspraken over het inleveren van de bedrijfseigendommen. Doe dit echter niet voor je contact hebt gehad met de rechtsbijstandverzekering. Alleen dan weet je zeker dat je de zaken in de juiste volgorde afhandelt.

Daarom sluit je een rechtsbijstandverzekering af

gratis voorbeeldbrief ontslag nemen

Als jij graag geld uitgeeft, kies dan voor een advocaat in plaats van een rechtsbijstandverzekering. Want een uurtje luisteren naar de advocaat kost je al snel 150 euro. Voor een verzekering betaal je maar een paar euro per maand. Zonder dollen, je bespaart dus heel veel geld met de verzekering, die je ontzorgt en je ontdoet van stress en spanning. Ook voor zaken rondom je werk en inkomen. Ook de tegenpartij krijgt zo geen kans om voorsprong te nemen met het inhuren een specialist. Want die heb jij in de vorm van je rechtsbijstandverzekering ook.

5/5 - (2 stemmen)

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo