Gratis voorbeeldbrief loonbeslag vakantiegeld

Door gebruik te maken van de gratis voorbeeldbrief loonbeslag vakantiegeld vraag je het door de deurwaarder in beslag genomen vakantiegeld terug. De deurwaarder mag niet zomaar beslag op je vakantiegeld leggen. Met de gratis voorbeeldbrief loonbeslag vakantiegeld verzoek je de deurwaarder het geld terug. Als het om geldzaken gaat is het buitengewoon verstandig om ook je rechtsbijstandverzekering in te schakelen. Juridisch advies is bittere noodzaak in dergelijke zaken. Elders op deze website vind je een overzicht van de beschikbare verzekeringen. Vergelijk ze nauwkeurig en sluit een verzekering af die bij jou past.

Download voorbeeldbrief loonbeslag vakantiegeld gratis

Heb je een conflict of een probleem en wil je daarover juridisch advies? Doe nu de gratis online check en kijk of je verder kan worden geholpen.

Netto-inkomen is lager dan de beslagvrije voet

Ligt jouw netto-inkomen lager dan de beslagvrije voet, dan is het de deurwaarder niet toegestaan om zomaar beslag op je vakantiegeld te leggen. Vakantiegeld bouw je maandelijks op en het bedrag hoort bij de beslagvrije voet. Met de gratis voorbeeldbrief loonbeslag vakantiegeld kun je een deel van je vakantiegeld of alle vakantiegeld terugvragen.

Vraag om de berekening van de deurwaarder

In eerste instantie bereken jij de beslagvrije voet de voor jou geldt. Je checkt of je netto maandinkomen, inclusief het vakantiegeld, onder de beslagvrije voet ligt. Vervolgens stuur je de voorbeeldbrief loonbeslag vakantiegeld per aangetekende brief naar de deurwaarder. Je verzoekt om teruggave van het teveel ingehouden vakantiegeld en vraagt bovendien om de door de deurwaarder gehanteerde berekening. Geeft de deurwaarder vervolgens niet thuis of krijg je helemaal geen reactie? Schakel dan meteen je rechtsbijstandverzekering in om de volgende stap te bespreken. Heb je geen rechtsbijstandverzekering? Sluit er dan een af. Vroeg of laat ben je een dergelijke verzekering nodig.

Daarom sluit je een rechtsbijstandverzekering af

gratis voorbeeldbrief loonbeslag vakantiegeld

Verstandig van je om te kiezen voor een rechtsbijstandverzekering. Je bespaart je zo de advocaatkosten en die lopen met uurtarieven van honderden euro’s zomaar hoog op. Door de expert van de rechtsbijstandverzekering in te schakelen heb je de beste ondersteuning en neemt spanning en stress bij jezelf af. Ook de tegenpartij kan geen voorsprong meer nemen, nu jij zelf ook een juridisch specialist hebt die zich over de zaak buigt. En zo biedt het afsluiten van een verzekering alleen maar voordelen.

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo