Gratis voorbeeldbrief aansprakelijk stellen verkeersongeval tot 14 jaar

Stel je bent met je zoon of dochter op pad en die wordt vervolgens wandelend of fietsend aangereden door een automobilist. Je moet er niet aan denken en de schrik slaat letterlijk om je hart. Hoewel de gezondheid van je kind het meest belangrijk is, is het toch goed te weten dat je de automobilist aansprakelijk kunt stellen door het sturen van een gratis voorbeeldbrief aansprakelijk stellen verkeersongeval tot 14 jaar.  In vrijwel alle gevallen is de automobilist aansprakelijk voor de geleden schade. In de gratis voorbeeldbrief aansprakelijk stellen verkeersongeval tot 14 jaar vraag je bovendien om schadevergoeding. Doe ondertussen ook al een beroep op je rechtsbijstandverzekering en praat je contactpersoon bij.

Download voorbeeldbrief aansprakelijk stellen verkeersongeval tot 14 jaar gratis

Heb je een conflict of een probleem en wil je daarover juridisch advies? Doe nu de gratis online check en kijk of je verder kan worden geholpen.

Bij letsel schakel je meteen je rechtsbijstandverzekering in

Direct na het incident vul je voor je eigen verzekering het Europees schadeformulier in. Nou wil het wel eens gebeuren dat jouw verzekeraar de tegenpartij al aansprakelijk stelt. Dan is het sturen van de gratis voorbeeldbrief aansprakelijk stellen verkeersongeval tot 14 jaar dus niet meer nodig. Heeft je zoon of dochter letsel? Dan neem je uiteraard direct contact op met je rechtsbijstandverzekering.

Maak duidelijk waarom jij de bestuurder aansprakelijk stelt

In de brief maak je duidelijk waarom jij vindt dat de bestuurder aansprakelijk is voor de schade. Over schade gesproken, bij de brief voeg jij een lijst toe met de al geleden schade en kosten en maak je eveneens een lijst met nog te verwachten schade en kosten. Komt er geen reactie? Schakel dan je rechtsbijstandverzekering in. Heb je die niet? Dan is het verstandig die hier op dit platform alsnog af te sluiten, nadat je de verzekeraars en de verzekeringen met elkaar vergeleken hebt.

Een rechtsbijstandverzekering helpt bij ongelukken in verkeer

Gratis voorbeeldbrief aansprakelijk stellen verkeersongeval tot 14 jaar

Voordelen van het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering met de module Verkeer? Dat is dat je tegenwicht biedt aan het feit dat de tegenpartij ook juridische ondersteuning heeft ingeschakeld. Ook prijstechnisch is het verstandig een verzekering af te sluiten. Een uurtje naar de advocaat kost je al gauw 150 euro, een verzekering afsluiten kost slechts een paar euro per maand Dat is nogal een verschil. Bovendien merk je dat door de hulp van je verzekering in te schakelen ook een groot deel van de stress en spanning verdwijnt,

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo