Achterstallig onderhoud

Als je een huis huurt, dan kun je te maken krijgen met achterstallig onderhoud Het is een feit dat zowel de huurder als de verhuurder de plicht hebben om de huurwoning op de juiste wijze te onderhouden. Mocht er sprake zijn van achterstallig onderhoud, dan kun je als huurder de verhuurder verzoeken dit op te lossen. Hierom en om nog veel meer redenen kan achterstallig onderhoud een bron zijn van conflicten. Dreig jij in een dergelijk conflict te belanden? Schakel dan de rechtsbijstandverzekering in.

Gesteggel over achterstallig onderhoud

Wat betreft achterstallig onderhoud zijn heel wat scenario’s mogelijk. Zo kan de verhuurder weigeren het onderhoud te verzorgen en dat kan in bepaalde gevallen weer uitmonden in een huurvermindering. Mocht het gesteggel over achterstallig onderhoud aanhouden, dan kun je als verhuurder de gang naar de rechter maken. Op die manier kun je afdwingen dat de verhuurder alsnog onderhoud verricht. Een andere optie is dat je zelf eerst het onderhoud voor jouw rekening neemt, en vervolgens via de rechter probeert de kosten op de verhuurder te verhalen.

Leg het geschil voor aan de huurcommissie

]Nog een optie is dat je het vraagstuk wat betreft achterstallig onderhoud voorligt aan de huurcommissie. Is er een huurcommissie, dan kan en mag die besluiten de huurprijs tijdelijk te verlagen als er echt sprake is van achterstallig onderhoud.  Die verlaging kan aangehouden worden tot het moment dat het onderhoud gepleegd is.

Alle informatie over de rechtsbijstandverzekering

Heb je te maken met onderhoud dat maar niet gepleegd wordt? Dan kun je ook de rechtsbijstandverzekering inschakelen. Deze verzekering biedt juridische ondersteuning ook als je bijvoorbeeld slachtoffer bent geworden van misleiding als je schuldsanering aan wilt vragen. Op deze website kun je overigens alles lezen over deze verzekering. Bovendien krijg je de kans om de verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken. Op basis van at vergelijk maak je vervolgens altijd de voor jou beste keuze.

Wie is verantwoordelijk voor achterstallig onderhoud?

Vraag je dat de specialist van de rechtsbijstandverzekering, dan zal die aangeven dat dit een gezamenlijke verantwoordelijkheid is van zowel de huurder als de verhuurder.

Waarom neem je een rechtsbijstandverzekering?

Omdat je dan als consument altijd de juiste juridische ondersteuning krijgt, bijvoorbeeld als je opgelicht bent of wanneer er sprake is van misleiding.

Wat vind je op Rechtsbijstandverzekering.nl?

Her lees je alles over deze verzekering die je de beste juridische steun biedt Ook kun je de aanbieders van deze verzekering hier goed, gemakkelijk en snel met elkaar vergelijken. Dan weet je dat je altijd de juiste keuze maakt.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo