Veel Nederlanders hebben last van buren: 20% heeft burenruzie

Uit onderzoek van het TV programma EenVandaag blijkt dat de helft van alle ondervraagden last heeft van zijn / haar buren. Maar liefst 20% spreekt over een lopende burenruzie.

onderzoek burenruzie rechtsbijstandverzekering

Burenruzie komt vaak voor in Nederland

Bij de vraag waarom Nederlanders een burenruzie hebben worden er 4 redenen het vaakst genoemd. Allereerst blijkt dat er vaak dat er veel geluidsoverlast is. Daarnaast wordt er ook vaak gescholden onderling wat de relatie niet verbeterd. Andere vaak genoemde redenen zijn rommel die niet wordt opgeruimd en overlast van stank.

Weinig vertrouwen in beëindigen ruzie

Uit het onderzoek van EenVandaag blijkt verder dat Nederlanders weinig vertrouwen hebben dat de burenruzie wordt neergelegd. Ze vinden de ander met name de schuldige en geven aan dat ze weinig verandering verwachten. Als oplossing wordt verhuizen genoemd.

Het is aan te bevelen om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten mocht het nodig zijn om juridische hulp in te roepen van een expert.

Video: fragment EenVandaag over buurtbemiddeling bij burenruzies

5/5 - (1 stemmen)
Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen=tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo