Gemeente is niet altijd je beste vriend

Reizigers balen van coronavoucher

mensen met rechtsbijstandverzekering balen van voucher
balen van voucher

Reizigers balen van coronavoucher. Nog steeds komen er bij zo goed als alle rechtsbijstand verzekeraars klachten binnen van mensen die vanwege corona hun vakantiereis geannuleerd zagen worden. Het gros van die mensen wil het geld van de tickets terug. Ze worden echter afgescheept met een coronavoucher. Dit voucher is tot stand gekomen in samenwerking met het overkoepelende ANVR.

Reizigers balen van coronavouchers, rechtsbijstand verzekeraars hebben duizenden en duizenden klachten liggen

Duizenden en duizenden klachten hebben de verzekeraars van een rechtsbijstandverzekering nog liggen.  Is een reis vanwege corona niet doorgegaan, dan krijgen de reizigers een voucher aangeboden. Die kunnen ze gebruiken als ze op reis gaan. Mensen willen echter liever hun geld terug. Nou willen de meeste reisorganisaties dat op zich wel, een faillissement driegt echter als ze iedereen het geld teruggeven.

Voucher houdt wel steeds zijn waarde

Reizigers zijn overigens niet verplicht om de voucher aan te nemen. Ze kunnen gewoon hun geld terugvragen. Dan moet men echter wel weten dat het maanden en maanden duurt voor  het geld op je rekening staat. Om het geld terug te vorderen, maken veel reizigers gebruik van de rechtsbijstandverzekering.  Ondertussen heeft het ANVR begrip voor de reizigers en vraagt het ook om begrip.  ‘Mensen hebben recht om het geld terug te rijgen. We hebben het coronavoucher in het leven geroepen omdat aders teveel organisaties de stekker er uit moeten trekken. Aan de andere kant is de voucher steeds gedekt, ook als een organisatie alsnog omvalt. Mocht een bedrijf dus failliet raken, dan krijgt de reiziger alsnog zijn geld terug, Daarmee is deze voucher meer waard dan in andere branches. Daar ben je bij een faillissement ook je geld kwijt.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen=tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo