De Zaak (4) Glurende overburen

Ook als je te maken krijgt met burenruzie en dus in onmin raakt met de buren kun je een beroep doen op de rechtsbijstandverzekering. Handig want voor je het weet word je door de buren voor de rechter gesleept. Het overkwam een gezin in Breda. En dan kun je dus maar beter juridische ondersteuning hebben.

Te kinderachtig voor woorden

Het is te kinderachtig voor woorden. Je viert de jaarwisseling en de volgende dag blijkt het vuurwerkafval bij de overburen voor de deur en op de inrit te liggen. Dader: de wind. Het schoot de overburen echter dermate in het verkeerde keelgat, dat ze besloten wraak te nemen. Althans, zo voelden de veroorzakers van het afval dat. Want vanaf de jaarwisseling ging het mis. Was van een goede buur geen moment sprake meer.

Een extra sterke lamp

Zo bezigden de overburen zich aan gluren naar het gezin, de gasten en de kinderen. En dat werd als vervelend beschouwd. Bovendien werd zo geparkeerd dat met een auto ongeveer drie parkeerplaatsen bezet waren. Er werd gescholden en de weg en de auto’s werden nat gemaakt. Ook besloten de overburen een extra sterke lamp buiten aan de muur te plaatsen. Die scheen zo lekker fel bij de vijand naar binnen. Al deze voorvallen deden de buren besluiten de overburen voor de rechtbank te dagen. Het moest maar eens afgelopen zijn met het natspuiten van weg en auto. Het moest klaar zijn met dat gegluur en het fout parkeren. De buren die de rotzooi veroorzaakten dachten een sterke zaak te hebben. Het was immers overduidelijk allemaal.

Duur grapje van ruim 1600 euro

In de praktijk liep het echter anders. De rechter beoordeelde gluren (of kijken) niet als iets dat zomaar strafbaar is. Het parkeren kon evenmin toegewezen worden en het nat maken van de weg, tsja, wat moest de rechter daar mee? Ook de sterkte van de lamp is niet bepaald en schelden mag niet maar bleek en kwestie van welles-nietes. De gedaagden bleken de grote winnaar. Zij hoeven niet te stoppen met gluren en mogen de lamp laten hangen. De andere buren echter werd van dager tot verliezer. Zij draaiden op voor de kosten. En die bleken 1658 euro en nog eens een nabetaling van 131 euro. Soms is iemand voor de rechtbank dagen een duur grapje

In dergelijke ogenschijnlijk flauwe en inhoudsloze zaken is het toch goed dat je juridisch ondersteund word. Handig dus, een rechtsbijstandverzekering.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen=tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo