Koop overeenkomst ontbinden

Een koop overeenkomst ontbinden is altijd mogelijk. Er gelden wat betreft de koop overeenkomst verbinden echter wel een aantal duidelijke regels. Kom je er wat betreft een koop overeenkomst ontbinden niet uit? Schakel dan altijd de rechtsbijstandverzekering in. Dan weet jij je verzekerd van de beste juridische ondersteuning.

Een rechtsbijstandverzekering helpt je met problemen in de toekomst. Heb je nu een probleem? Vergelijk dan Rechtsbijstand on Demand.

De koop overeenkomst ontbinden is altijd een mogelijkheid

Je bent eigenaar van een woning geworden als jij een koopovereenkomst afgesloten hebt en na het inschrijven van de notariële transportakte in de openbare registers.  Op het moment dat jij als eigenaar van een woning beschouwd wordt, word je ook meteen eigenaar van de grond die er onder ligt.  Een koop overeenkomst ontbinden is mogelijk. Koop jij een woning, appartement of een vakantiewoning, dan geldt altijd een wettelijke bedenktijd van drie dagen. Op deze gevallen is de Algemene Termijnwet van kracht. Binnen deze Algemene Termijnwet kunnen overigens soms andere termijnen van toepassing zijn.  Zo mag niet meer dan een dag van de afgesproken drie dagen een zaterdag, zondag of een feestdag betreffen.

Er dient wel sprake te zijn van een schriftelijke koopovereenkomst

Als er sprake is van een koop overeenkomst ontbinden, dan dient er uiteraard wel altijd schriftelijk een koopovereenkomst aanwezig te zijn. Je kunt een mondelinge overeenkomst niet ontbinden. Dit om de simpele reden dat een mondelinge overeenkomst niet als rechtsgeldig beschouwd wordt. Heb je problemen met het ontbinden van een koop overeenkomst? Dan doe je er zeer verstandig aan om de rechtsbijstandverzekering in te schakelen. Dan weet je dat jij als consument namelijk zeker dat jij altijd verzekerd bent van de beste juridische ondersteuning.

Je leest hier alles over de rechtsbijstandverzekering

Wil je meer weten van de rechtsbijstandverzekering? Dan kun je prima de informatie hier op de website lezen. Ook kun je dan de verschillende aanbieders van deze verzekering goed met elkaar vergelijken. Zo weet je zeker dat je altijd de juiste keuze maakt.

Kun je een koop overeenkomst ontbinden?

Ja, dat is altijd mogelijk. Je hebt als consument namelijk altijd een bedenktijd van drie dagen. Heb je vragen over de ontbinding? Schakel dan de rechtsbijstandverzekering in.

Waarom neem je een rechtsbijstandverzekering?

Omdat je dan altijd verzekerd bent van de beste rechtsbijstand. Dit kan om allerlei zaken gaan in de vorm van onder meer huurbescherming en een huurverhoging.

Wat kan Rechtsbijstandverzekering.nl je precies bieden?

Je kunt hier alles leze over deze verzekering. Ook kun je meteen de aanbieders van de verzekering prima, snel en ook nog eens eenvoudig met elkaar vergelijken.

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo