Ingeruild voor een accountant

Ingeruild voor een accountant
Ingeruild voor een accountant

Ook als je een arbeidsconflict hebt word je graag op de beste wijze juridisch ondersteund. Want er staat heel wat op het spel. Ga je werken, zorg dan dat je altijd een rechtsbijstandverzekering hebt. Want hoe goed de band met de baas ook lijkt, je kunt zomaar op straat komen te staan.

Met stomheid geslagen

Je werkt tien jaar met hart en ziel voor je baas, je kent de cijfers van je bedrijf want dat is je werk. En dan word je plotseling ontslagen vanwege bedrijfseconomische redenen. Dat kan niet, denk je dan, want zo slecht zijn die cijfers niet. Dat kan wel, zei de rechter die ook in hoger beroep bij de mening bleef dat het bedrijf rechtmatig heeft gehandeld.  Hij was met stomheid geslagen. Het ging slecht met het bedrijf en dus moest er in het personeel gesneden worden. Maar waarom hij? Hij werkte er al tien jaar en dat naar volle tevredenheid. En toch zette het bedrijf door en zette hem op straat. Dat echter, kon hij als trouwe kantoorklerk maar moeilijk accepteren. Hij spande een zaak aan en verloor die. Tegen die uitspraak ging hij in beroep. Maar ook dat leverde niets op.

Geen goedkope jongens

Hij wist het zeker. Hij wist dat de managementvergoeding juist omhoog was gegaan, en fors ook. Voorts zag hij op de berekening die de rechtbank gekregen had en op grond waarvan de rechter uitspraak moest doen dat er teveel incidentele kosten opgevoerd waren en dat er met de post vennootschapsbelasting geknoeid was.  De rechter echter, vond het ingrijpen van het bedrijf op basis van de voorliggende cijfers begrijpelijk.  Hij probeerde het nog door te stellen dat zijn werk nu door een accountant uitgevoerd wordt. En dat dit toch ook geen goedkope jongens zijn. Maar ook dat vond de rechter niet voldoende om de eerder gedane uitspraak te vernietigen. Het ontslag bleef. En dat voelt niet goed. Gelukkig heeft hij snel ander werk gevonden. Dat is mooi, al baalt hij behoorlijk van een ding.

Het salaris is substantieel lager.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen=tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo