Geen rechtsbijstand bij particulier conflict

niet altijd rechtsbijstand bij particulier geschil
Niet altijd rechtsbijstand bij particulier conflict

Stel je koopt een televisie of je sluit een internetabonnement af en je raakt in conflict met de professioneel aanbieder. Dan weet jij je zo goed als altijd verzekerd van rechtsbijstand als je een rechtsbijstandverzekering hebt afgesloten. Koop je echter een auto van een particulier en ontstaat er vervolgens een geschil? Dan is lang niet altijd sprake van juridische bijstand vanuit de verzekering. Dat concludeerde MoneyView, dat dit onderwerp nader onder de loep nam.

Geen rechtsbijstand bij particulier conflict, er is sprake van twee gelijkwaardige partijen

De crux zit in het feit dat de verzekeraars zo goed als altijd een schriftelijke garantie van een officiële dealer wensen. Heb je die niet -en die heb je dus niet als je iets particuliers koopt-dan kun je rechtsbijstand vaak wel vergeten. Uit onderzoek blijkt zelfs dat een van de vijf polissen alle koopovereenkomsten tussen particulieren uitsluit van rechtsbijstand.

De professional is anders in het voordeel

Veel mensen zijn onwetend over de situatie. Wat ze wel weten is dat je als je koopt bij een professionele partij, er extra bescherming is. Dat komt onder meer omdat als je koopt van een professionele partij er geen sprake is van een gelijkwaardige partij. De grote professional is in het voordeel immers. Bij een deal tussen particulieren is sprake van twee gelijkwaardige partijen en geldt geen extra bescherming. Ook dat is een van de redenen dat je dus vaker dan je denkt niet kunt rekenen op de rechtsbijstandverzekering.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen=tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo