De Zaak: en geen baan en geen vergoeding

En geen werk en geen geld
En geen werk en geen geld

Zeker als je in conflict raakt net je werkgever of als je ontslag aangezegd krijgt is het beter een rechtsbijstandverzekering te hebben. Dan ben je namelijk zeker van professionele juridische hulp en dat is bitter nodig.  Zonder een rechtsbijstandverzekering en zonder juridische ondersteuning heb je eigenlijk geen schijn van kans. En vergis je niet, een conflict met je werkgever of ontslag heb je zomaar. Dat blijkt wel uit het volgende verhaal.

Van de vier jaar werd drie jaar verkies geleden

Dit verhaal gaat over een meneer die als projectleider woninginrichting actief was bij een woonwinkel.  Hoewel meneer zijn werk prima deed, ging het met de woonwinkel minder en minder.  Van de vier jaar maakte het bedrijf er drie verlies en daardoor liep het negatief eigen vermogen op naar een bedrag van bijna negen ton. Het was reden voor de werkgever de stekker er uit te trekken. Via het UWV werd ontslag voor meneer aangevraagd.  Het UWV stemde in met het verzoek dat genomen werd om bedrijfseconomische redenen. Ook het feit dat meneer in feite bij de moedermaatschappij in dienst was en niet bij de woonwinkel deed daar niets aan af. Meneer kreeg ook geen vergoeding van zijn voormalig werkgever. En daar was hij het niet helemaal mee eens.

‘Zo slecht waren de cijfers niet’

In eerste instantie echter, kreeg zijn ex-werkgever alle gelijk van de wereld. En dus ging meneer in hoger beroep. Hij voerde aan dat de cijfers niet zo slecht waren als dat het leek en had daar zelf allerlei berekeningen bij gemaakt. Hij betwiste dat hij alleen voor de woonwinkel werkte maar ook voor de moedermaatschappij werkte en dat er binnen de organisatie geen ander werk voor hem was, betwistte hij al even zeer. Daarom wilde hij geld zien en vroeg een bedrag van ruim 68.000 euro.

 AOW en pensioen

Maar meneer ging ook in hoger beroep nat. Hij kon zijn beweringen te weinig kracht bij zetten. Het klonk leuk, maar of het waar was, was niet te achterhalen. Meneer ergerde zich toch al omdat gesteld werd dat de gevolgen voor hem allemaal wel meevielen. Daarmee werd gedoeld op het feit dat meneer ondertussen van zijn pensioen geniet en een AOW uitkering krijgt. De 68 mille was hem echter prima van pas gekomen. Het mocht echter niet zo zijn.


Nu populair
Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen=tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo