gratis juridische hulp belasting

CDA wil gratis juridische bijstand voor belastingzaken

juridische bijstand

Het CDA wil gratis juridische bijstand voor belastingzaken. Als het aan de politieke partij ligt, wordt er voortaan juridische bijstand verleend aan mensen die een conflict of geschil hebben met de belastingdienst. Deze juridische bijstand moet eveneens toegankelijk worden voor mensen die werkzaam zijn bij de belastingdienst. Die moeten aan kunnen geven wanneer mensen in de problemen dreigen te komen. Middels een rechtsbijstandverzekering kun je overigens nu al een beroep doen op juridische ondersteuning. Vaak dient dan wel een aanvullende module genomen worden bij de verzekeraar.

CDA wil gratis juridische bijstand voor belastingzaken naar aanleiding toeslagenaffaire

Eerder al kreeg het voorstel van het CDA steun van de Tweede kamer toen ze het voorstel deden een fiscale Ombudsman aan te stellen. Met het nieuwe voorstel is sprake van nog betere ondersteuning. Bovendien moet de juridische bijstand meteen gelden voor mensen die acuut in de problemen lijken te komen. Daarin voorzag de Ombudsman nog niet . Burgers moeten gratis gebruik van de juridische ondersteuning kunnen maken als het aan het CDA ligt.

Burgers en bedrijven door lastige fiscale wetgeving zomaar in de problemen

De politieke partij vond hiermee overigens het wiel niet opnieuw uit. In Amerika namelijk, is er al lang een dergelijke ondersteuning beschikbaar. Die valt echter onder de paraplu van de belastingdienst zelf. Aanleiding voor het voorstel is de toeslagenaffaire. Bovendien, zo zegt het CDA, is de fiscale wetgeving erg ingewikkeld waardoor burgers en bedrijven zomaar in de problemen kunnen komen. De ondersteuning is nodig volgens het CDA, omdat gebleken is dat niet veel mensen een beroep kunnen doen op de rechtsbijstandverzekering en dan specifiek als het gaat om ondersteuning bij belastingzaken. Ook het niet afsluiten van een verzekering kan weer met de kosten te maken hebben.

5/5 - (4 stemmen)
Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen=tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo