Je kunt met jouw werkgever overeenkomen om de arbeidsovereenkomst die er is te beëindigen. Er is dan sprake van ontslag met wederzijds goedvinden. Wanneer er sprake is van ontslag met wederzijds goedvinden, dan maak je zelf met jouw werkgever afspraken over de voorwaarden waaronder er sprake is van ontslag met wederzijds goedvinden. Uiteraard leg je deze afspraken schriftelijk vasten precies dat is waar de professional van de rechtsbijstandverzekering je meer dan uitstekend bij kan helpen. Dan weet je zeker dat de afspraken waterdicht op papier komen te staan.
Een rechtsbijstandverzekering helpt je met problemen in de toekomst. Heb je nu een probleem? Vergelijk dan Rechtsbijstand on Demand.
Een ontslag met wederzijds goedvinden heeft zo zijn voordelen
Een ontslag met wederzijds goedvinden heeft zo zijn voordelen. Er is namelijk altijd ruimte voor onderhandeling. Jij hoeft immers in beginsel niet akkoord te gaan met het ontslag. Vaak is het zo dat de werkgever van jou af wil en daarom is die redelijk afhankelijk van jouw medewerking. Bovenden dient de werkgever terdege rekening te houden met jouw belangen als sprake is van ontslag. In veel gevallen word je als werknemer gecompenseerd bij ontslag met wederzijds goedvinden in de vorm van een transitievergoeding. Je krijgt dan een geldbedrag. Ook kun je onderhandelen over het concurrentiebeding. In alle gevallen kan een professional van de rechtsbijstandverzekering je prima van dienst zijn en juridische ondersteuning bieden. Ook bij de onderhandelingen kan deze professional een goede rol spelen. Dat is beter, vaak ben je zelf namelijk vaak te emotioneel betrokken.
Termijn van veertien dagen om over het ontslag na te denken
Het is ook nog goed om te weten dat jij als werknemer altijd een termijn van veertien dagen hebt om over het ontslag met wederzijds goedvinden na te denken. Je kunt dan dus nog gewoon terugkomen op dat wat is afgesproken in de beëindigingovereenkomst, ook wel eens vaststellingsovereenkomst genoemd. De werkgever moet je hier overigens zelf op wijzen. Gebeurt dat niet, dan wordt jouw bedenktijd automatisch met zeven dagen verlengd.
Lees hier alles over de rechtsbijstandverzekering
Op deze website vind je alles wat te maken heeft met de rechtsbijstandverzekering. Ook kun je her gemakkelijk en snel de verschillende verzekeraars goed met elkaar vergelijken. Doe je dat, dan weet je zeker dat je altijd de juiste keuze maakt.
Je komt dan met de werkgever overeen dat er een einde komt aan de arbeidsovereenkomst. Je hebt dan ruimte om te onderhandelen over de voorwaarden. Schakel daarvoor altijd een professional van jouw rechtsbijstandverzekering in.
Heb je een rechtsbijstandverzekering afgesloten, dan helpt een professional jou met de onderhandelingen. Vaak ben je zelf niet in staat goed te onderhandelen, ook vanwege de emotionele betrokkenheid.
Je vindt op deze website alles over de rechtsbijstandverzekering. Bovendien kun je er de verschillende verzekeringen prima en snel met elkaar vergelijken.