Werkgever failliet

Mocht jouw werkgever failliet gaan, dan is het verstandig om een aantal zaken scherp in de gaten te houden. In de meeste gevallen zal de curator jouw contract opzeggen of je juist aan het contract houden. Is er sprake van werkgever failliet, dan kun je eventueel aanspraak maken op een faillissementsuitkering. Mocht jouw werkgever failliet gaan, schakel dan wel altijd meteen de specialist van de rechtsbijstandverzekering in.

Een rechtsbijstandverzekering helpt je met problemen in de toekomst. Heb je nu een probleem? Vergelijk dan Rechtsbijstand on Demand.

Werkgever failliet? Je contract loopt gewoon door!

In eerste instantie loopt je contract gewoon door als jouw werkgever failliet gaat. Je moet dus gewoon blijven werken en houdt recht op salaris. De curator kan jouw contract opzeggen waarbij hij of zij zich wel aan de opzegtermijn zal moeten houden. De opzegtermijn bij een werkgever die failliet is, is zes weken. Je hebt als werknemer recht op salaris tot het contract stopt. Krijg je geen loon meer betaalt maar is de werkgever nog niet failliet verklaard? Dan zul je loon moeten eisen bij de werkgever. Bij het opeisen van loon kun je juridische ondersteuning vanuit de rechtsbijstandverzekering prima gebruiken.

Overleg met de curator als je zelf op wilt stappen

Wil je zelf net verder als de werkgever failliet is? Communiceer dan met de curator en onderzoek de mogelijkheden o jouw contract op te zeggen en eerder te stoppen. Mocht de werkgever niet langer in staat zijn salaris te betalen, dan kun jij je melden bij het UWV. Deze kan een uitkering bieden en kan bijvoorbeeld het loon over maximaal dertien ween tot het ontslag betalen en kan ook het loon gedurende de opzegtermijn van zes weken betalen. Ook voor het uitbetalen van vakantiegeld, openstaande vakantiedagen en de pensioenpremie over de laatste twaalf maanden tot het ontslag kun je een beroep doen op een faillissementsuitkering.

Lees hier alles ver de rechtsbijstandverzekering

Het sluiten van een rechtsbijstandverzekering is altijd verstandig. Je krijgt dan hulp bij zaken als een arbeidscontract of bij het niet naleven van het CAO. Op deze website vind je alles over deze verzekering. Je kunt er bovendien de verzekeraars met elkaar vergelijken om zo altijd de beste keuze te maken.

Wat doe je als je werkgever failliet gaat?

In eerste instantie zul je gehouden worden aan het lopende contract en houd je recht op salaris. Daarnaast is het altijd verstandig meteen de juridisch specialist van de rechtsbijstandverzekering in te schakelen.

Wat als de werkgever je niet langer kan betalen?

Dan kun je eventueel een uitkering aanvragen bij het UWV. Ook dan kan een specialist van de rechtsbijstandverzekering je altijd verder helpen.

Waarom check je altijd eerst Rechtsbijstandverzekering.nl?

Je checkt deze website omdat je hier alles leest over deze verzekering. Ook kun je de aanbieders van de verzekering goed en eenvoudig met elkaar vergelijken om zo altijd de voor jou beste keuze te maken.

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo