Pesten op werk

Pesten is helaas een veelgebruikt woord geworden de afgelopen jaren. Pesten komt overal voor en dus helaas ook op het werk en op de werkvloer. Sterker nog; pesten op werk is aan de orde van de dag. Onwenselijk, want pesten op werk kan zomaar tot een arbeidsconflict en een hoog ziekteverzuim leiden. En dat is voor alle partijen een onwenselijke situatie.

Een rechtsbijstandverzekering helpt je met problemen in de toekomst. Heb je nu een probleem? Vergelijk dan Rechtsbijstand on Demand.

Pesten op werk kan heel nare gevolgen hebben

Pesten op werk kan heel nare gevolgen hebben in de vorm van bijvoorbeeld lichamelijke en psychische klachten. Veel mensen die te maken krijgen met pesten op werk besluiten zelfs hun baan op te zeggen en hun heil elders te zoeken. Pesten valt onder de letter van de Arbo-wet onder ‘psychosociale arbeidsbelasting’.

Ga het gesprek aan met de leidinggevende

Mocht je te maken krijgen met pesten op werk dan kun je proberen een gesprek aan te gaan met iemand van de leiding van het bedrijf. De werkgever is in elk geval verlicht om dergelijke klachten uiterst serieus te behandelen. Pesten op werk kan zelfs leiden tot een aangifte bij de politie, zeker als pesten uitmondt in fysiek geweld.  Mocht het zo zijn dat jij het gevoel hebt dat jouw klacht niet serieus genomen wordt, dan kun je een volgende stap zetten in de vorm van de gang naar de rechter. In dat geval doe je er goed aan om meteen de rechtsbijstandverzekering in te schakelen. Bij een rechtsgang kun je simpelweg niet zonder juridische ondersteuning.

Wat is ondernomen om de klachten af te handelen?

Komt het tot een dergelijke rechtsgang, dan dient de werkgever in elk geval aan te tonen wat er ondernomen is om de klacht af te handelen. Wanneer het zover komt, is het zeer wenselijk dat je bijgestaan wordt door de jurist van de rechtsbijstandverzekering. Zelf ontbeer je vaak de specifieke kennis die noodzakelijk is om een dergelijke zaak tot een goed einde te brengen namelijk.

Lees hier alles over de rechtsbijstandverzekering

Op deze website kun je alles lezen wat met de rechtsbijstandverzekering te maken heeft. Daarnaast kun je de verschillende verzekeringen hier snel en goed met elkaar vergelijken. Het is verstandig om dit te doen, want zo neem je altijd een weloverwogen beslissing.

Wat doe je als sprake is van pesten op werk?

Ga dan in eerste instantie het gesprek met de leidinggevende aan. Werkt dit niet, schakel dan meteen de rechtsbijstandverzekering in en overweeg eventueel de gang naar de rechter.

Waarom neem je een rechtsbijstandverzekering?

Omdat je dan altijd verzekerd bent van professionele rechtsbijstand in de vorm van een juridisch specialist. Dit als je het niet eens bent met outplacement of als er onenigheid is over het arbeidscontract bijvoorbeeld.

Waarom bezoek je de website Rechtsbijstandverzekering.nl?

Omdat je hier alles leest over deze verzekering. Je kunt bovendien de verzekeringen met elkaar vergelijken en zo steeds de beste keuze voor een bepaalde verzekeraar maken.

Kasper is (mede)eigenaar van meerdere verzekering websites. Al meer dan 10 jaar is hij werkzaam in de financiële branche, waaronder rechtsbijstandverzekeringen. Sinds 2010 schrijft hij over rechtsbijstand (verzekeringen) in Nederland.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo