Ontslag tijdens zwangerschap

In principe mag je niet ontslagen worden tijdens jouw zwangerschap. Ontslag tijdens zwangerschap is niet mogelijk tot zes weken na het zwangerschapsverlof. Er zit echter wel een addertje onder het gras. Er zijn, met andere woorden, uitzonderingen die deze regel bevestigen. Denk jij dat jij ontslagen wordt vanwege jouw zwangerschap? Raadpleeg dan altijd meteen de rechtsbijstandverzekering.

Ontslag tijdens zwangerschap is in principe niet mogelijk

Ontslag tijdens zwangerschap is wel mogelijk als het ontslag helemaal niets te maken heeft met het fit dat je zwanger bent. Dan mag de werkgever je ook in de proeftijd ontslaan. Heb jij een tijdelijk contract en ben je zwanger? En heeft het ontslag niets te maken met het feit dat je zwanger bent, dan stopt de arbeidsovereenkomst op de einddatum zoals die overeengekomen is. Daar verandert het feit dat je zwanger bent dus helemaal niets aan.

De werkgever dient je tijdig in te lichten over het al dan niet verlengen van het contract

Heb jij een contract met een looptijd langer dan een half jaar? Dan dient de werkgever jou wel op tijd te laten weten dat het contract niet verlengd wordt. Doet de werkgever dit niet, dan dient de werkgever een aanzegvergoeding te betalen. Essentie is dat ontslag tijdens zwangerschap niet mogelijk is, wanneer de zwangerschap de reden is dat de werkgever van jou af wil.

Ruimte voor interpretatie

Ontslag tijdens zwangerschap laat ruimte voor interpretatie. Twijfel jij over de reden van ontslag en ben jij zwanger? Schakel dan altijd meteen de rechtsbijstandverzekering in. Dan weet jij je verzekerd van altijd de beste juridische ondersteuning en sta je sterker als je het niet eens bent met het ontslag.

Lees hier alles over de rechtsbijstandverzekering

In dat kader is het verstandig om de informatie over de rechtsbijstandverzekering die je hier op deze website kunt vinden nader tot je te nemen. Ook kun je hier de verschillende aanbieders van de rechtsbijstandverzekering prima met elkaar vergelijken. Dan weet je zeker dat je altijd een verstandige keuze maakt.

Is ontslag tijdens zwangerschap mogelijk?

In essentie is dat niet mogelijk. Zwangerschap mag niet de reden zijn dat de werkgever je ontslag geeft. Bij twijfel schakel je meteen de rechtsbijstandverzekering in.

Wat kan de rechtsbijstandverzekering voor je betekenen?

De verzekering bied je juridische ondersteuning bijvoorbeeld bij ontslag of als de werkgever failliet is. Met een verzekering sta je altijd sterker in vaak zeer complexe zaken.

Wat heeft Rechtsbijstandverzekering.nl je precies te bieden?

Hier lees je alles over deze verzekering. Ook kun je hier de aanbieders van rechtsbijstandverzekeringen goed en snel met elkaar vergelijken. Op basis daarvan kies je altijd voor de voor jou beste verzekeraar.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel een rechtsbijstandverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €273 besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
Een rechtsbijstandverzekering is relatief goedkoop: de premie per jaar van een rechtsbijstandverzekering ligt meestal lager dan één uur aan advocaatkostenConsumentenbond logo